Empresonat fins que no retorni els diners furtats l’exempleat de banca que ‘robava’ a clients morts

Al seu dia, l’ara processat va intentar arribar a un acord en el marc de l’acomiadament amb l’entitat bancària on treballa i que el va denunciar però no va ser possible i ara està a l’espera de poder abonar els 25.700 euros per recuperar la llibertat

La presó vista des de la Seu de la Justícia.
La presó vista des de la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

Falsificava la firma de clients difunts i gràcies a això feia reintegraments des dels seus comptes. Vaja, que robava a morts. Fins que el banc on treballava el va enxampar. El va acomiadar de forma no causal per evitar històries però, alhora, el va denunciar. Els fets es remunten al 2015 i des de la nit passada que dorm a la presó. Ho farà pocs dies perquè s’entén que a la que pugui retornar els 25.700 euros que va quedar-se recuperarà la llibertat.

L’home, un resident de 32 anys que des que va ser acomiadat està immers en altres projectes empresarials de caràcter financer destacant, per exemple, que té una sòlida experiència de deu anys en banca, va ser detingut aquest dilluns per ordre judicial. A l’home se li va enfonsar el món, segons diverses fonts, que han assegurat que tants anys després del que li va valdre l’acomiadament estava molt afectat.

Un cotxe de policia en les immediacions de la Seu de la Justícia.

Relacionat

Detingut un exempleat de banca per apropiar-se més de 25.000 euros de clients difunts

Al seu moment, i en el marc de la liquidació que li va estendre l’entitat bancària per la qual treballava en aquell moment, hauria intentat arribar a un acord per evitar la denúncia policial. És a dir, destinar una part o el que escaigués de la liquidació a tapar el forat que havia ocasionat. I és que l’home havia falsificat la firma dels clients difunts i la investigació feta arran de la denúncia va evidenciar que, efectivament, es feien els reintegraments, o es van fer els reintegraments, quan ja s’havien produït els òbits.

En fi, que se’l va acusar a sengles delictes contra el tràfic jurídic -per la falsificació de les firmes- i contra el patrimoni -per l’apropiació dinerària. I se li ha imposat la mesura privativa de llibertat fins que pugui retornar els diners. Semblava que ho podria fer ahir mateix però al final no va ser el cas. I no serà fins que els dipositi que no podria sortir de la Comella.

Comentaris (11)

Trending