L’empleat d’hotel que va abusar d’una companya es juga set anys de presó

L’home ha quedat en llibertat després de ser processat per un delicte d’agressió sexual qualificada per la relació de superior jeràrquic que és l’acusat respecte de la denunciant

Una vista de la Seu de la Justícia.
Una vista de la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

L’empleat d’hotel que va ser detingut aquest dimecres al matí arran de la denúncia d’una companya de feina de la qual hauria abusat uns dies abans -tocaments i petons com a mínim- en l’espai reservat perquè el personal es canviï de roba es juga fins a set anys de presó per les acusacions que es formulen. Una vegada va passar a disposició judicial i va declarar davant el batlle de guàrdia, l’home va quedar en llibertat amb càrrecs. Exactament, se l’ha processat per un delicte d’agressió sexual qualificada.

Efectivament, l’home, que estava convençut que la seva companya tenia interès en mantenir algun tipus de relació amb ell -o això és el que hauria explicat en defensa seva- s’enfronta a una acusació més greu atès que es té en compte la supremacia que tenia respecte de la dona. Malgrat que formalment els fets van passar fora de l’horari laboral, el batlle ha tingut en compte la relació de superioritat jeràrquica de l’home respecte de la dona. En el sí de l’empresa, l’acusat és un comandament de la víctima. O dit d’una altra manera, la dona és subordinada del suposat agressor.

Els fets haurien passat en les instal·lacions hoteleres on treballaven els dos implicats.

Relacionat

Magreja i petoneja una subordinada perquè pensava que volia ‘rotllo’

Si l’agressió sexual porta associada una pena que pot anar fins a tres anys com a màxim, aquesta s’eleva fins als set anys si hi ha alguns condicionants com el fet que l’agressor sigui superior de la víctima. I, de fet, l’acusat es va salvar d’una circumstància més greu, atès que la víctima assegurava que l’home l’havia intentat penetrar amb un dit. Aquest fet hauria transformat l’agressió sexual en violació i, per tant, la pena màxima s’hauria incrementat ja fins a quinze anys. Però el batlle va descartar aquesta opció.

Mentre que l’home ha mantingut sempre que tenia el convenciment que la seva companya volia mantenir algun tipus de relació i per això l’esperava al vestidor en sortir de la dutxa, la víctima ho ha negat. El processat hauria assegurat que quan va petonejar i magrejar la dona, aquesta hauria mostrat ‘col·laboració’. Però la versió de la dona és ben diferent, assegurant que va refusar des del primer moment qualsevol tipus de contacte íntim. La instrucció haurà d’anar avançant fins que finalment la causa es jutgi davant el Tribunal de Corts.

Comentaris (2)

Trending