Els dos joves addictes que van intentar robar a un home fa un any al carrer hauran de fer presó

Un, amb un notable historial, roman al centre penitenciari des dels fets i haurà d’estar-s’hi un total de dos anys i mig i l’altre, en llibertat provisional, haurà de tornar a la Comella per complir el mig any que li resta

Una zona del carrer Bonaventura Riberaygua.
Una zona del carrer Bonaventura Riberaygua. Toni Solanelles

Els dos joves addictes a diversos tòxics -almenys llavors, perquè un està fent un tractament de deshabituació específic a Catalunya- que el maig de l’any passat van intentar robar a un home al bell mig del carrer Riberaygua, a la zona de Prada Ramon, a Andorra la Vella, hauran de fer més presó ferma de la que han fet o estan fent. Un d’ells està ingressat a la Comella des de llavors, l’altre roman en llibertat provisional i internat en un centre per desintoxicar-se.

Els dos nois, de 26 i 18 anys actualment, tenen un notable passat d’addiccions. El primer ja havia protagonitzat altres aldarulls abans. De fet, al tomb d’aquells fets que ara el mantenen a la presó ja havia causat altres altercats. Aquest dimarts la sala penal del Tribunal Superior ha confirmat les penes imposades en primera instància. Això són dos anys i mig de presó per al més gran, que va ser qui més agressiu s’hauria mostrat amb la víctima, que va aconseguir plantar cara i foragitar-los; i un any de presó també ferma per al més jove. En aquest cas, només va complir mig any llavors i ara haurà d’ingressar per complir els sis mesos restants.

Una zona del carrer Bonaventura Riberaygua.

Relacionat

Penes fermes de dos anys i mig i un any de presó per als dos joves addictes del robatori amb navalla

Tots dos havien al·legat la seva addicció a les substàncies estupefaents -barrejades amb l’alcohol el dia dels fets- per demanar que la pena fos rebaixada i en el cas del més jove, almenys, que no hagués de tornar al centre penitenciari. També al·legaven com a nucli essencial del seu argumentari que no hi va haver la navalla que es considera que va ser l’arma amb què van amenaçar l’home a qui li van prendre un mòbil i li pretenien robar la bossa on duia el sopar i altres pertinences, atès que anava a treballar.

De l’existència de la navalla, vagament, en va parlar la víctima, que hauria sentit un clic però mai l’hauria vist del tot, i un testimoni, que de lluny sí que hauria vist el ganivet. També en les seves declaracions davant de la policia el més jove dels dos intervinents en la batussa va explicar que havien usat una navalla per espantar l’home que van trobar per la via pública, sense que hi hagués res de premeditat. El noi, però, es va desdir després assegurant que havia declarat el que havia declarat sota pressió. I que el que havien usat per a intimidar la víctima era un pal de gelat, de fusta.

Una zona del carrer Bonaventura Riberaygua.

Relacionat

Les misèries de l’addicció juvenil en forma d’intent de robatori amb navalla (o no) inclosa

En tot cas, ni els magistrats del Tribunal de Corts ni tampoc els del Superior han donat credibilitat a l’argumentari dels dos processats i els han condemnat a les penes fermes de reclusió esmentades: dos anys i mig l’un; un any l’altre. Els familiars de tots dos, presents en la notificació, han rebut capcots la confirmació de la condemna. Ara els respectius advocats defensors hauran d’avaluar si hi ha alguna escletxa per elevar el cas al Tribunal Constitucional.

Comentaris (2)

Trending