La dona que va anar a ‘dormir la mona’ en casa aliena ara fa estada a la presó

La Batllia ha empresonat de forma preventiva la resident de 39 anys que està acusada de furt d’ús d’un vehicle que va conduir sota els efectes de l’alcohol i les drogues i amb el carnet retirat i també processada per un delicte contra la intimitat i la inviolabilitat

Una imatge del centre penitenciari.
Una imatge del centre penitenciari. Toni Solanelles

En poc més de 24 hores haurà dormit en tres llocs diferents, cap d’ells de la seva titularitat: el domicili d’un matrimoni d’edat avançada que van obrir la porta de l’habitatge en sentir que hi picaven i s’hi va colar sense manies; les cel·les del despatx central de la policia; i la cel·la del mòdul de dones del centre penitenciari de la Comella. I és que la Batllia ha enviat de forma provisional a la presó la dona que Divendres Sant va protagonitzar un viacrucis molt particular.

De fet, només cal veure quin ha estat el processament decidit per la batlle de guàrdia abans d’enviar-la, aquesta passada matinada, cap a la Comella. En efecte, la dona resident de 39 anys, que fa anys que protagonitza incidents de diversa naturalesa però gairebé sempre lligats a les seves addiccions i als seus trastorns mentals, va ser enviada a la presó acusada d’haver robat (furt d’ús) un vehicle que va conduir sota l’efecte de les drogues i l’alcohol. Conduïa tot i tenir el permís retirat. I per acabar-ho d’adobar, se l’imputa el delicte contra la intimitat i la inviolabilitat de domicili per haver-se colat en casa aliena. No ho va fer per la força. Ho va fer pel morro. 

Inici del carrer Roureda Tapada.

Relacionat

Roba un cotxe a Sant Julià i la detenen ‘dormint la mona’ en un domicili aliè de Santa Coloma

El cotxe li va agafar, prestat o no, a un suposat amic que a la carretera de Nagol té una finca on estaciona, oberts i pràcticament amb les claus posades al contacte, diversos cotxes. Vellots la majoria. Com el que va agafar per anar fins a Santa Coloma. Suposadament a la finca de Nagol, la dona hi havia fet una festa. D’alcohol i de droga. Perquè a la prova a la qual es va sotmetre voluntàriament una vegada detinguda a l’immoble dels dos padrins que no sabien com fer-la fora de casa, va donar positiu a tòxics i a alcohol. I no pas per poc: l’índex va ser un gens menyspreable 3,3 grams d’alcohol per litre de sang.

I mentre la policia cercava, amb la calma, el vehicle que s’havia anunciat com a sostret, va aparèixer la incidència de Santa Coloma. I hi va haver una connexió decisiva. Perquè s’hi bé sabien els agents qui havia agafat el cotxe perquè el denunciant va identificar plenament la dona. No estava gens clar qui era que, per la cara, s’havia colat a casa d’un matrimoni que havia obert la porta i no van tenir temps a tancar-la que tenien una hoste indesitjada disposada a descansar. A dormir-hi la mona.

En fi, amb el processament i l’empresonament provisional hi ha qui espera que la noia pugui fer una cura. La que necessita si és que encara hi ha marge per redreçar un camí molt recargolat. I que ja ho està des de fa molts anys. I no hi ha manera que es redreci. De cap de les maneres. La dona va ingressar al centre penitenciari, aproximadament, a la 1 de la matinada (hora d’hivern) d’aquest diumenge.

Comentaris (2)

Trending