Corts fixa la represa del judici del ‘cas BPA’ el 31 de maig i l’allarga fins gairebé Nadal

El tribunal ha comunicat aquest dimecres a les parts el calendari previst de la vista, amb més de vuitanta sessions programades

Comentaris

Imatge d'una de les sessions del judici, que s'ha ajornat diversos cops.
Imatge d'una de les sessions del judici, que s'ha ajornat diversos cops. ARXIU

El Tribunal de Corts ha fixat per al 31 de maig la represa del judici de la causa general del ‘cas BPA’. A efectes pràctics, la vista començarà la primera setmana de juny a raó de tres o quatre sessions setmanals. Segons el calendari, hi ha jornades programades fins poc abans de Nadal.

Les jornades estan programades per celebrar-se a la sala magna de la nova Seu de la Justícia entre les 9 del matí i les 3 de la tarda, encara que no es descarta que en algun cas es pugui allargar durant algunes hores més per no trencar la unitat argumental o jurídica d’alguna de les diligències o proves que s’estiguin practicant.

La previsió és que hi hagi setmanes que el judici se celebri de dilluns a dimecres i en altres ocasions, de dilluns a dijous. Hores d’ara hi ha programades més de 80 sessions de vista oral. El judici s’ha hagut d’aturar en diverses ocasions per les múltiples anomalies hagudes durant la instrucció de l’afer.

Les dues sentències desestimatòries s'han notificat aquest matí.

Relacionat

El TC ‘aprofita’ la Cimera per ‘despatxar’ els processats del ‘cas BPA’ i reactivar el judici

De fet, fins i tot el propi president del Tribunal de Corts, Josep Maria Pijuan, va reconèixer al seu dia el desordre amb què es va fer la investigació del cas. Les paraules de Pijuan, ara apartat de l’enjudiciament de la causa per haver estat recusat, eren a títol informatiu o de forma. Sense que hagin tingut cap transcendència jurídica ni processal.

I és que aquest dimarts, i enmig de la celebració de la Cimera, el Tribunal Constitucional, davant l’evident enuig dels implicats, dels processats, va comunicar la desestimació dels dos darrers recursos d’empara interposats fins ara. Amb tot just un parell de folis i sense aprofundir en el raonament jurídic, l’Alt tribunal va descartar qualssevol vulneració de drets fonamentals. I en aquells que podia tenir dubtes, va venir a dir que ja es resoldran durant la vista, com ara l’annex de documentació procedent d’altres causes.

Comentaris

Trending