El Constitucional espanyol admet anomalies en el procés a un exalt càrrec veneçolà vinculat a BPA

L’Alt tribunal reconeix que s’han vulnerat drets fonamentals de Nervis Villalobos, empresonat durant molts mesos, perquè mai no se li va aclarir de què se l’acusava i no es va poder defensar

Nervis Villalobos.
Nervis Villalobos. ARXIU

El Tribunal Constitucional espanyol ha hagut de reconèixer que l’empresonament d’un exalt càrrec del govern veneçolà que ha estat vinculat a BPA a través de les investigacions sobre la petroliera PDVSA es va fer de manera indeguda i tot vulnerant drets fonamentals de l’afectat, que va ser viceministre d’Energia del país americà. L’Alt tribunal ve a dir que Nervis Villalobos mai va saber de què se l’acusava amb exactitud i, per tant, no es va poder defensar degudament.

L’acusació que va formular la fiscalia anticorrupció espanyola era relativa a uns ingressos al Banco Espiritu Santo. Però com que Villalobos també havia estat client de BPA juntament amb altres dirigents i empresaris veneçolans es va vincular tot plegat. Tots els càrrecs veneçolans investigats al Principat sempre han mantingut que els diners que tenien en comptes eren producte de la seva feina d’assessoraments i consultories que feien des del punt de vista professional. Villalobos, sense anar més lluny, és enginyer.

El Constitucional espanyol ha subratllat en una resolució recent que “s’ha vulnerat el dret a la llibertat personal per haver-se adoptat la presó sense tenir en compte la forma prevista en l’ordenament i sense respectar les garanties procedimentals mínimes que exigeix la jurisdiccionalitat de la mesura”. El TC espanyol anul·la tots els actes que van portar Villalobos a la presó, que va estar en dues fases diferents empresonat. L’enginyer i expolític veneçolà tenia residència a Madrid i també als Estats Units.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending