Condemnen Vodafone a retornar 20.046 euros a un usuari per una connexió de tres minuts des d’Andorra

El pervers efecte del ‘roaming’ va fer que l’operadora espanyola facturés a un mallorquí allotjat ara fa un any a un hotel del Principat 20.380 euros pel consum d’1 GB de les seves dades

Vodafone és la companyia implicada en aquest cas.
Vodafone és la companyia implicada en aquest cas. ARXIU

Un jutjat de primera instància de Palma de Mallorca acaba de condemnar la companyia Vodafone a retornar 20.046 euros -més 2.900 euros de despeses judicials- a un client seu mallorquí per haver-li cobrat 20.380 euros per una connexió a Internet de tres minuts des d’un hotel d’Andorra. El pervers efecte del ‘roaming’ més una fallada del wifi de l’establiment hoteler van fer que l’operadora espanyola facturés 20.380 a l’usuari per haver consumit un 1 GB de les seves dades telefòniques.

La jutgessa que ha resolt en primera instància el cas troba manifestament abusiva la situació, que en cap moment la companyia hauria comunica, segons la sentència recentment dictada i que no és pas única. La itinerància i les característiques que té el Principat en aquest sentit fa que periòdicament es donin situacions com aquesta, que no ajuda en res a la imatge del país. La història, segons que publica la premsa mallorquina, es remunta als dies 21 i 22 de gener del recentment conclòs 2020.

El denunciant, durant les seves vacances, es va desplaçar a una estació d’esquí del Principat. Durant tres minuts, segons els elements fàctics de la resolució dictada, es va connectar a Internet des del mòbil pensant que ho feia a través del wifi de l’establiment. Però el dispositiu va fallar i el que va fer va ser consumir dades pròpies. La companyia en cap moment va advertir ni de la situació, ni dels preus, ni res de res. La sorpresa malaurada va arribar amb la factura.

El denunciant va pensar que els 20.380 euros que li facturaven eren un error. I es va posar en contacte amb la companyia. Des del servei d’Atenció al Client de Vodafone se li va dir que la facturació era correcta i que el motiu, com és sabut al Principat però no pas en molts llocs, era el fet que Andorra no forma part de la Unió Europea. Va ser a partir d’aquí quan es va activar la demanda que, almenys d’entrada, s’ha acollit positivament. A més, la jutgessa imposa a Vodafone el pagament de les costes atès que considera que la companyia va litigar de manera temerària.

Comentaris

Trending