Cinc secretaris judicials ascendeixen a batlle i vuit juristes aspiren a esdevenir fiscal

Dos dels escollits per ocupar la plaça de jutge també formen part de la llista de candidats a accedir al ministeri públic, amb la qual cosa podrien quedar fora del procés

Una imatge de l'accés principal de la nova seu de la Justícia.
Una imatge de l'accés principal de la nova seu de la Justícia. Toni Solanelles

Cinc dels secretaris judicials que aspiraven a la plaça de batlle han aconseguit superar el procés de selecció i pujaran de categoria. Es tracta de Berta Hidalgo, Eduard Canut, Joan Carles Moynat, Cristina Martínez i Sergio Costa. Aquests dos darrers també formen part de la llista d’aspirants a un altre concurs que s’ha d’iniciar ben aviat, el de la tria de dos nous fiscals. De fet, Costa és secretari judicial a la fiscalia.

La dotzena d’aspirants a les cinc places de batlle, dues de les quals de reforç, han estat fent les proves corresponents les darreres setmanes. Com a mínim la meitat dels candidats eren secretaris judicials. I no tots han aconseguit la plaça. Més enllà dels mèrits dels altres candidats, el fet d’acabar designant batlles els secretaris judicials té a veure amb l’intent d’accelerar la provisió de jutges de primera instància per mirar de desencallar l’embús que viu actualment la Batllia.

Tot i la designació, la incorporació dels nous batlles no serà pas immediata, atès que han de passar un període de formació. Dels cinc escollits, Costa, l’últim en integrar-se a la carrera judicial, ha estat fins ara secretari judicial a la fiscalia. Martínez ha exercit fins ara al Tribunal Superior. Els altres tres designats ja eren els número 2 de les seves respectives oficines judicials de primera instància.

Martínez i Costa, a més, formen part de la llista de vuit aspirants a les dues places que s’han convocat per ocupar les vacants deixades per Carolina Bailén i Alexandra Cornella a la fiscalia. Malgrat que hagin superat el concurs com a batlles, els actuals dos secretaris judicials es mantenen a la llista oficial d’aspirants a accedir com a adjunts al ministeri públic. La resta de candidats són Patrícia Bragança Varela, Gemma Gaset, Alexandre Ferreira, Roser Mazón, Mònica Mirabet i Júlia Sánchez. La majoria d’aspirants també ho eren per a les places de batlle que s’acaben de designar.

Ara el Consell Superior de la Justícia ara de mobilitzar-se per convocar noves places de secretari judicial per no deixar desvestides les oficines judicials o els organismes que han estat atenent fins ara Canut, Moynat, Hidalgo, Costa i Martínez. La rellevància del treball dels secretaris judicials és tan o més important, en moltes coses, que la dels batlles mateix. Alhora, el poder judicial ja ha procedit a convocar tres places d’administratiu.

Comentaris (6)

Trending