Casadevall admet “el tap” a una Batllia a la qual espera trobar president a molt tardar a l’octubre

El president del Consell Superior de la Justícia vol trobar amb els batlles una solució a la manca d’efectius a la secció d’instrucció penal, que ha quedat en quadre per la baixa mèdica d’un dels dos responsables

Casadevall parla amb el cap de Govern, Xavier Espot, després del jurament de Bailén i Cornella.
Casadevall parla amb el cap de Govern, Xavier Espot, després del jurament de Bailén i Cornella. G. P.

El president del Consell Superior de la Justícia (CSJ), Enric Casadevall, ha admès que “hi ha un tap” a alguna secció de la Batllia. En concret, la d’instrucció penal, que es troba ara amb només un batlle en actiu per culpa de la baixa mèdica de l’altre. I es vol tancar amb tots els membres de l’organisme “la millor solució”. Una altra tasca pendent és trobar un nou president, després que l’actual, Laura Rodríguez, hagi comunicat la seva renúncia. S’espera, en aquest cas, tenir-ho solucionat a més tardar a l’octubre.

Casadevall ha volgut treure ferro a les polèmiques que els darrers mesos afecten la justícia, tot i admetre que s’han trobat a l’ull de l’huracà per diferents qüestions. Una d’aquestes és el que alguns consideren un “col·lapse” i que ell ha volgut matisar admeten que “alguna secció va un pèl amb retard”. La situació s’ha complicat especialment a instrucció penal, ja que la baixa d’un dels dos batlles que s’ocupava ha deixat tota la feina a l’altre.

Es tracta d’un problema que el CSJ vol abordar urgentment. En breu està prevista una reunió amb tots els batlles “per trobar una solució”. Casadevall ha admès que una possibilitat seria que algun dels juristes canviés temporalment de secció, però no ha volgut assegurar que aquesta sigui finalment l’opció escollida. “Ho parlarem i mirarem de trobar la millor”, ha indicat.

Una altra patata calenta que hi ha sobre la taula del CSJ és trobar un substitut a Laura Rodríguez. Ella és encara, ha afirmat Casadevall, la presidenta de la Batllia, tot i que fa setmanes va comunicar la seva dimissió. Això sí, es treballa ja per buscar un relleu. “Li hem dit que ens posem a buscar un nou president; entre aquest mes i el vinent hem de tenir-ho solucionat”, ha indicat el màxim responsable de l’òrgan rector de la justícia.

El president del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall, conversant amb la fins ara batlle presidenta, Laura Rodríguez.

Relacionat

El Consell Superior confia en trobar recanvi per a la presidència de la Batllia abans de final d’any

L’entitat també avança per al nomenament de nous batlles. En concret, es vol agafar cinc. De fet, aquest mateix dimecres s’han iniciat les proves als dotze aspirants. A finals de mes, cap el dia 25, s’espera poder saber si d’aquests candidats poden sortir els cinc necessaris per començar el procés d’integració a la Batllia. Sobre aquest, Casadevall ha recordat que pot ser llarg, ja que “primer hi ha l’edicte intern i després l’extern, per passar al procés de selecció”. A banda, en funció de qui sigui la persona escollida, el temps de formació ha de ser de fins a un any.

Malgrat els problemes, Casadevall ha volgut mostrar-se optimista. “Hem de reconèixer que alguna secció té un cert retard però confio que els canvis que estem fent, com l’arribada dels nous batlles i la nova seu, ens ajudaran a superar-ho”, ha manifestat.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending