El Consell Superior confia en trobar recanvi per a la presidència de la Batllia abans de final d’any

La cúpula judicial va acceptar la renúncia de Laura Rodríguez però amb la condició que només podia deixar el càrrec quan hi hagués substitut

El president del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall, conversant amb la fins ara batlle presidenta, Laura Rodríguez.
El president del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall, conversant amb la fins ara batlle presidenta, Laura Rodríguez. Toni Solanelles

El Consell Superior de la Justícia confiar solucionar abans de final d’any els problemes en la presidència de la Batllia. En funcions, el càrrec el continua ocupant la civilista Laura Rodríguez, que hauria acceptat, encara que en certa manera a contracor, de continuar al capdavant de la jurisdicció. De fet, en certa manera, era la condició imposada per la cúpula judicial: li va acceptar la renúncia però que només es podia fer efectiva quan hi hagi substitut o substituta.

Rodríguez va enviar una carta als rectors de l’administració de Justícia en plena crisi en el món judicial, com a mínim a la primera instància, deixant clar que plegava de manera irrevocable en data 31 de juliol. Pocs dies abans, segons que ha sabut ara l’Altaveu, el Consell Superior li va acceptar la dimissió però condicionada. La presidenta els darrers mesos hauria acceptat perquè no li toca altre remei, segons que han indicat les fonts.

Fins ara, tots els moviments fets per l’ens presidit per Enric Casadevall, amb molta fractura interna, tendents a trobar un recanvi, no han fructificat. El Consell Superior va sondejar o directament va oferir el càrrec a diferents dels batlles. De moment, només ha rebut negatives però confia que en la nova seu judicial els ànims es calmin una mica. I que l’arribada de nous reforços animin algun dels actuals jutges a agafar les regnes de la jurisdicció. De moment, i en contra del que ha estat durant molt temps, hi ha força unanimitat entre els batlles i molt descontentament en relació amb la cúpula judicial.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending