Els batlles reclamen un increment de sou

Els jutges de primera instància del Principat consideren que l’augment acordat per als secretaris judicials els deixa en mala posició a nivell de retribució

David Moynat és el president de la Batllia.
David Moynat és el president de la Batllia. Toni Solanelles

Els batlles han fet arribar al Consell Superior el seu malestar pel que consideren una discriminació salarial atès que en els darrers temps, més enllà de revalorització d’inflació i altres conceptes que s’hagin pogut incrementar de forma global, els seus llocs de treball no han vist un augment en la retribució i, en canvi, sí que aquest increment es va acordar en el cas dels secretaris judicials. De moment, la demanda estaria damunt la taula dels responsables judicials i no consta que hi hagi hagut cap decisió.

Tot plegat ve a tomb, segons les fonts consultades, pel fet que a través de les modificacions legislatives aprovades i que han tingut impacte en la Llei qualificada de la Justícia, es va acabar acordant una nova graella que ara, segons les fonts, i això seria el que ‘denuncien’ els batlles, fa que un jutge de primera instància i instrucció en període de formació quedi només 600 euros per sobre del que cobra un secretari judicial.

Potser es demanaran quants batlles en formació hi ha actualment. Doncs la resposta és cap. Els batlles menys retribuïts, per dir-ho d’aquesta manera, estan ja al primer esglaó. Així, la distància ja és, més o menys i en xifres rodones, d’un miler d’euros. Sempre tenint en compte, és clar, el salari base de cadascun dels llocs de treball o categories. Perquè després en funció d’altres variables la remuneració pot ser més elevada.

El salari dels secretaris judicials es va revisar a l’alça fa uns mesos perquè, primer, feia molt temps que no s’actualitzava i, en segon lloc, perquè el Consell Superior de la Justícia es trobava amb molt serioses dificultats per aconseguir aspirants en els concursos per proveir unes places que es consideren claus en l’entramat de les oficines judicials. De fet, els secretaris són els encarregats de l’organització de cadascuna de les Batllies, alhora que també tenen facultats en matèria de decisions judicials.

Comentaris (17)

Trending