Un atac de gelosia va originar la ‘batussa del matxet’ d’Encamp

Ingressa a presó el jove que va resultar més malparat però que va ser el primer en usar un ganivet, mentre que es preveu que l’altre detingut, que ha hagut de ser traslladat a l’hospital per una indisposició, acabi de declarar aquest dimecres i també sigui enviat a la Comella

Un cotxe policial accedint al recinte judicial amb un detingut.
Un cotxe policial accedint al recinte judicial amb un detingut. Toni Solanelles

Un atac de gelosia protagonitzat per les dues noies que estaven al domicili del Pedral d’Encamp després d’un comentari fet per un dels nois va ser l’origen de la batussa que hi va haver diumenge a la nit en l’esmentat habitatge i que va acabar amb l’intercanvi d’agressions amb armes blanques (un ganivet i un matxet) i la detenció de dos joves amb un llarg historial d’altercats tot i la seva joventut -al tomb de la vintena d’anys-. Un dels nois ha ingressat aquesta nit al centre penitenciari mentre l’altre s’espera que ho faci durant la jornada d’aquest dimecres.

Els dos detinguts, que juntament amb les seves parelles actuals van estar tota la tarda de diumenge junts, compartint àpats regats amb alcohol i drogues, han passat a disposició judicial poc després del punt del migdia i han acabat compareixent davant el batlle de guàrdia a primera hora de la tarda. Un dels nois, el que va fer ús del matxet, hauria patit un desmai durant la sessió judicial, i això hauria obligat a traslladar-lo durant una bona estona al centre hospitalari per fer-li les proves corresponents. Posteriorment ha estat dut de nou a dependències policials i finalment no serà fins aquest dimecres que no acabi responent davant el jutge.

Per enviar a la presó, de moment, un dels detinguts, el batlle que l’ha rebut hauria tingut en compte la gravetat dels fets -va emprar un ganivet contra una de les noies, la parella de l’amic, i també la va colpejar fortament a la cara- i també els antecedents

Tot fa pensar que acabarà ingressant, almenys de forma provisional, al centre penitenciari igual com ho ha fet el seu ‘company’ de cita i posteriorment víctima de l’atac del matxet. Aquest jove ha estat enviat cap a la Comella vers les 9 de la nit, després que el batlle que l’ha rebut hagi tingut en compte la gravetat dels fets -va emprar un ganivet contra una de les noies, la parella de l’amic, i també la va colpejar fortament a la cara- i també els antecedents. En aquest sentit, segons les fonts, s’hauria esgotat el crèdit que les autoritats judicials havien anat donant fins ara i després de veure’l passar altres cops a la seu judicial finalment s’hauria optat per la mesura de privació de llibertat com aparentment passarà en el cas de l’altre detingut.

L’altercat ocorregut en un habitatge d’un edifici del carrer del Pedral d’Encamp hauria sigut fora de mida. Els quatre joves que haurien compartit una jornada de ‘germanor’ que va anar sortint de mare a mida que l’alcohol i l’‘speed’ van anar fent efecte, van acabar immersos en una batalla campal després que un dels nois recordés amb ironia una relació anterior amb una de les noies. Aquest fet no se li va posar bé a l’altra noia i actual parella de qui va proferir el comentari amb to burleta. I van començar uns retrets verbals que van anar pujant de to.

Un cotxe patrulla policial al carrer del Pedral, on van passar els fets.

Relacionat

Detinguts l’agressor i l’agredit en la batussa d’Encamp

Fins que el noi que acabaria rebent els talls de matxet va voler ‘solucionar’ la qüestió, suposadament, ‘atacant’ amb un ganivet i a cops de puny la noia que agredia presumptament de paraula l’altra. Mentre alguns elements del mobiliari i el parament de la llar del pis on hi havia la cita també rebien, al final l’inquilí de l’habitatge va sortir en defensa de la seva parella amb el matxet que tenia exposat al domicili. I amb el qual va causar uns talls importants, però sortosament força superficials, a l’altre noi, que a prop van quedar de la jugular.

Corredisses i persecucions suposades ja fora al carrer van procedir la intervenció de diverses patrulles policials, vehicles del SUM i ambulàncies. La nit de diumenge va acabar amb la detenció dels dos joves encara que la d’un, just la que tenia a veure amb el noi que aquest vespre ha ingressat a la Comella, no es va poder formalitzar fins que no va ser donat d’alta de l’hospital, on li van haver de suturar els talls a la cara i especialment al tomb d’una orella. Tots quatre joves -les noies en cap cas han hagut de respondre ni policialment ni menys encara judicialment com a encausades, en tot cas sí com a testimonis- són malauradament coneguts en l’ambient de la delinqüència juvenil vinculada al món de les drogues.

Comentaris (1)

Trending