L’Any Judicial s’obrirà aquest divendres a la nova seu però en la intimitat

El coronavirus, el trasllat i les tensions internes han obligat a retardar l’acte que habitualment es fa entre finals de setembre i primers d’octubre, i a darrera hora s’han ‘desconvidat’ persones que hi havien estat convidades

Una imatge de l'edifici de la Seu de la Justícia.
Una imatge de l'edifici de la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

L’Obertura de l’Any Judicial tindrà aquest any un caràcter molt íntim. Per primera vegada es farà a la nova Seu de la Justícia, que formalment tampoc no ha estat encara inaugurada, però estarà marcada per les restriccions imposades per evitar la propagació del virus malgrat que es manté el format presencial. Això sí, els darrers dies s’han desconvocat molts dels que havien estat convidats a l’acte.

Normalment, aquest acte institucional protocol·lari que formalment marca l’inici del curs judicial i que fonamentalment serveix per repassar les actuacions jurisdiccionals de l’any anterior -és la missió principal del fiscal general, presentar les dades- alhora que es fa un balanç més qualitatiu de la institució mirant enrere i endavant per part del president del Consell Superior, se sol fer entre la darrera setmana de setembre i la primera d’octubre.

Enguany, però, entre els treballs derivats del trasllat dels organismes jurisdiccionals de l’antiga seu a l’avinguda Tarragona fins a la nova seu de la Baixada del Molí, les tensions internes que viu la institució i, especialment també, la pandèmia, s’ha retardat tot. Si no hi ha canvis d’ultimíssima hora, l’acte es farà divendres al migdia a la Sala Magna de la nova seu de la Justícia.

Les fonts consultades no han explicat quin serà l’aforament ni la naturalesa dels assistents. Però sí que és clar que els darrers dies persones representants de col·lectius diversos que havien estat convidades a l’acte han estat, en aquest cas, convidades a donar-se per descartades, tot demanant les pertinents disculpes el president de la cúpula judicial, Enric Casadevall, que era qui emetia les invitacions.

Etiquetes

Comentaris

Trending