L’‘agressor del matxet’ és enviat a la presó per intent d’assassinat però acaba de nou a l’hospital

El batlle ha considerat que el jove que va defensar la seva parella de l’atac d’un suposat amic en un pis d’Encamp diumenge a la nit després d’una jornada d’alcohol i drogues va actuar amb traïdoria

Comentaris

Un cotxe policial en les immediacions de l'hospital.
Un cotxe policial en les immediacions de l'hospital. Toni Solanelles

Hauria d’haver passat la seva primera nit a la presó. Però la farà a l’hospital. Per segon dia consecutiu -el primer a la Batllia, en un primer intent de declaració; el segon ja al centre penitenciari-, el jove que diumenge a la nit va acabar emprant un matxet contra un suposat amic seu amb el qual havia compartit bona part del dia amb les seves respectives parells ha patit una indisposició. I ha hagut de ser traslladat al centre hospitalari on quedarà ingressat. El jove, però, ha estat processat per intent d’assassinat i per consum d’estupefaents i s’enfrontarà a una pena considerable.

És el segon dels quatre protagonistes de la trobada de diumenge en un pis d’un edifici del Pedral d’Encamp que entra a la presó. Els dos que van usar armes blanques. Un, un ganivet. L’altre, el referit matxet. Qui va començar la batussa violenta però que finalment, a nivell de lesions, en va acabar sortint malparat però encara bo, ja va entrar al centre penitenciari dimarts al vespre. El seu company i agressor hauria hagut de seguir el mateix camí ahir mateix. Però la indisposició el va fer anar de la Batllia a l’hospital i de l’hospital a les cel·les del despatx central de la policia.

Patrulles de policia al carrer Balcó del Solà, un dels escenaris de la moguda.

Relacionat

Batussa a ganivetades a la zona del Pedral d’Encamp

Aquest matí ha tornat a les dependències judicials i ha prestat declaració com estava previst. Sobre la 1 del migdia el batlle l’ha enviat a la presó, no pas acusat d’homicidi en grau de temptativa com podia semblar a l’inici sinó d’intent d’assassinat. El jutge ha considerat l’agreujant de traïdoria en haver anat per l’esquena de la víctima, tot i que a priori el primer responia a les agressions que prèviament hauria proferit el segon a la parella del primer. Sí, la batussa va ser seriosa. L’altercat va ser de campionat. I encara hauria pogut ser més greu o, almenys, de conseqüències més greus.

Sia com vulgui, el batlle, tenint en compte també els nombrosos antecedents que també acompanyaven l’altre implicat detingut i ara empresonat (acusat en aquest cas d’un delicte de lesions proferides amb arma), ha processat el jove per l’esmentada temptativa d’assassinat i per consum d’estupefaents. Es beneficiarà quan arribi el moment de dictar sentència del fet de ser menor de 21 anys. Però si no canvien molt les coses es passarà uns quants mesos entre reixes. En tot cas, però, la primera estada ha estat molt curta. Vers les 4 de la tarda, després de la indisposició la naturalesa de la qual no ha transcendit, el jove a estat traslladat del centre penitenciari a l’hospital. I allí ha quedat ingressat per fer-li l’oportuna observació.

Comentaris

Trending