Els advocats que s’oposaven a la contractació de ‘leslleis.com’ demanen al col·legi què pensa fer

El portal serà d’accés públic gràcies a un acord entre l’empresa que ofereix el servei, el Govern i el Consell General i “seria ara un error que es fessin pagar per un accés prèmium”

Imatge de la base de dades de les lleis.com.
Imatge de la base de dades de les lleis.com. LESLLEIS.COM

Els advocats que van interposar una demanda contra l’acord de l’assemblea del Col·legi d’Advocats (CADA) es va acordar la subscripció del col·lectiu al portal jurídic ‘leslleis.com’ esperen que la junta de l’ens deixi sense efecte aquella contractació que de moment està suspesa per la Batllia i d’aquesta manera puguin deixar sense efecte l’acció legal “i tots plegats ens puguem oblidar d’aquest tema”. Ara bé, si la voluntat de la direcció del CADA és continuar endavant amb la subscripció, la demanda seguirà el seu camí.

Vist el conveni entre l’empresa que ofereix el servei, el Consell General i el Govern pel qual el portal jurídic serà d’accés generalitzat, els impulsors de la demanda han comunicat la situació al batlle que la tramita per tal que convidi el CADA a pronunciar-se sobre què pensa fer a partir d’ara, perquè “seria un error que ens fessin pagar un accés prèmium” que hores d’ara ni tan sols se sap si existeix. Les fonts consultades han recordat que “l’acord de l’assemblea és executiu” i si no fos pel mandat de suspensió del batlle s’hauria pogut dur a terme.

Ensenyat, González i Espot durant la firma del conveni.

Relacionat

Govern i Consell pagaran més de 8.000 euros mensuals a leslleis.com per donar accés públic al portal

La contractació del portal va causar un enorme rebombori. La junta del CADA va negociar un preu global, suposadament més barat del que estava estimat, però l’exigència era que tots els col·legiats s’hi havien d’adherir. Automàticament això suposava un increment de la quota mensual de col·legi. Un grup de col·legiats es van negar en rodó a aquest extrem recordant que no se’ls podia obligar a subscriure un servei no essencial i, alhora, que per molt interessant que sigui el portal, hi ha lliure competència de serveis.

El logo del portal al qual el CADA s'ha subscrit de manera col·lectiva.

Relacionat

Fractura a l’advocacia per la subscripció obligatòria a una base de dades legal

Justament, les fonts consultades han destacat el fet que des del punt de vista jurídic “hi ha una qüestió molt interessant que és dilucidar si es tracta d’un servei essencial o no i, en conseqüència, si l’acord de la junta del CADA es tracta d’un acte administratiu nul”. Però més enllà d’això, la voluntat ara que el portal serà d’accés lliure seria retirar la demanda. Això sí, “no retirem les accions fins que no quedi clar que no hem de pagar”. És a dir, que es deixa sense efecte la subscripció obligatòria.

Comentaris

Trending