Un advocat acusat d’injuriar policies recusa la presidenta del tribunal només iniciar-se el judici

Detingut el desembre del 2021 arran d’un altercat amb els funcionaris que li havien de notificar unes diligències judicials, la vista s’ha acabat posposant arran de la petició del processat que s’aparti la magistrada del cas ja que en una altra causa havia demanat que se l’empresonés

La vista s'ha celebrat a la sala de la Cúria 6.
La vista s'ha celebrat a la sala de la Cúria 6. Toni Solanelles

Havia de ser un judici mogut. Això a la prèvia. El temps, però, posa les coses al seu lloc, i quan el processat, un conegut advocat bregat -per bé i per mal- en mil batalles fins i tot ha tingut temps de saludar afablement algun dels funcionaris implicats en l’altercat que el porta ara a la banqueta dels causats. En efecte, el lletrat està acusat d’un delicte menor d’injúries i calúmnies a agents de l’autoritat. Vaja, que en va dir alguna de grossa als policies que li anaven a notificat unes diligències judicials.

Aquest migdia s’havien de jutjar aquells fets. Les suposades injúries i calúmnies que l’advocat en qüestió va proferir als agents que van acudir al seu domicili, un bon dia de desembre del 2021, a fer-li arribar un document judicial. Hi van anar fins a tres o quatre patrulles policials preveient que hi podia haver soroll. Hi va ser. I l’endemà de la batussa, al lletrat se’l va acabar detenint i va estar privat de llibertat una dotzena d’hores.

El processat no veu bé que el jutgi una magistrada que en una altra causa, en una causa relativa a un deute que tenia amb la Justícia connectat amb un cas d’apropiació indeguda dels diners d’un client, la magistrada que avui presidia la sala va demanar que se l’empresonés

El judici s’ha iniciat. Però la seva durada no ha passat d’uns quants minuts. I és que la representació lletrada del processat ha demanat que s’aparti del judici la magistrada que presidia aquest migdia el Tribunal de Corts. En fi, que només iniciar-se la vista, l’advocat processat ha promogut la seva recusació. El judici s’ha suspès uns minuts per tal que les magistrades que configuraven la sala adoptessin la decisió més escaient.

I després d’una petita deliberació, el tribunal ha decidit suspendre la vista fins a adoptar una resolució en relació a la recusació plantejada. I és que l’advocat no veu bé, no considera just, creu fins i tot que transgredeix allò que seria legal, que el jutgi una magistrada que en una altra causa, en una causa relativa a un deute que tenia amb la Justícia connectat amb un cas d’apropiació indeguda dels diners d’un client, la magistrada que avui presidia la sala va demanar que se l’empresonés.

Sembla evident, que molta confiança al processat no li genera la presidenta del tribunal que aquest migdia l’havia de jutjar. Vaja, que veu difícil que pugui fer justícia justa. Ara li tocarà a les magistrades decidir si la queixa, la recusació plantejada pel processat, té entitat suficient per tal que la jurista s’aparti d’enjudiciar el cas de les injúries i les calúmnies o si no n’hi ha per tant. En tot cas, passaran uns quants dies, potser alguna setmana i més i tot, abans no es torni a veure la causa.

Comentaris

Trending