L’administració de Justícia preveu iniciar el 17 d’agost el trasllat cap a la nova seu

El calendari establert té la pretensió que a primers de setembre ja puguin ser plenament operatives les instal·lacions de Prat del Rull

Una imatge de l'accés principal de la nova Seu de la Justícia.
Una imatge de l'accés principal de la nova Seu de la Justícia. Toni Solanelles

L’administració de Justícia preveu iniciar el dilluns 17 d’agost el trasllat dels equips i tot el material necessari i que s’ha estimat que cal mudar cap a les noves dependències de Prat del Rull. Ben aviat s’ha de fer l’adjudicació dels treballs de mudança, una vegada ja ha començat a arribar al Principat el mobiliari que es va adquirir per equip les instal·lacions de nova construcció que queden a tocar de l’Estació Nacional d’Autobusos.

L’objectiu seria que a primers de setembre tot el trasllat s’hagi efectuat i, per tant, puguin ser plenament operatives les instal·lacions que hi ha pràcticament apunt a la Baixada del Molí. La segona quinzena d’agost, què es preveu fer el trasllat, són els únics quinze dies que enguany no són hàbils més enllà de les qüestions urgents i les de matèria penal. La mudança s’hauria de fer en l’horari habitual que la Batllia està en funcionament.

El material que s’ha de transportar no és pas poca cosa. Actualment hi ha uns 2.926 metres lineals de paper i com arxius semiactius o morts al soterrani uns 1.738 metres lineals de paper, unes 8.700 caixes de documents aproximadament. Hi haurà documentació que s’haurà de traslladar més tard perquè, òbviament, tot i no ser hàbil la segona quinzena d’agost, com s’ha dit, hi haurà serveis que caldrà continuar oferint.

El Consell Superior de la Justícia, que és qui ha d’encarregar els treballs de mudança, calcula que el volum de mobiliari, de caixes fortes i de material d’informàtica a traslladar és de 556 unitats. Està distribuït en 53 taules, 24 prestatgeries, 15 armaris, 180 armaris metàl·lics, 284 cadires (79 de rodes) i 15 taquilles. També es preveu traslladar 18 caixes fortes de diferents dimensions i dos armaris de seguretat, unes cent impressores, dos-cents ordinadors i vuit fotocopiadores. Cadascun dels 150 treballadors de l’edifici de les Columnes, en xifres rodones, podrà omplir dues caixes de material d’oficina d’ús personal.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending