Acord per compensar els familiars de dues de les víctimes de l’incendi mortal de Carlemany

Vist el retard de la Justícia, l’asseguradora del pis on es van originar les flames el 25 d’abril del 2020 ha facilitat una entesa per indemnitzar l’entorn de la mare i el fill d’origen peruà que van perdre la vida dies després del sinistre la intoxicació de fum soferta

Actuació policial i dels bombers el dia del malaurat incendi.
Actuació policial i dels bombers el dia del malaurat incendi. Toni Solanelles

Els representants legals dels familiars més propers de la dona i el fill d’origen peruà que van morir dies després de l’incendi que hi va haver en un edifici de l’avinguda Carlemany en ple confinament i de l’asseguradora del pis on es van originar les flames han arribat a un acord extrajudicial d’indemnització per tal de tancar legalment el cas i acabar amb el neguit que generava a la família el fet que hi haguessin serrells pendents després del malaurat sinistre mortal.

Segons les fonts consultades, el sofriment que estava causant la situació i la lentitud de la Justícia andorrana van portar les parts a mirar d’arribar a una entesa i resoldre legalment la situació, per no allargar més una situació que no duia enlloc. De fet, l’abonament de les quantitats acordades, que són exactament les que fixa la jurisprudència del Principat per a la matèria, ja s’hauria fet efectiu. En aquest cas, segons les fonts, sense oferir més d’allò fixat, la companyia asseguradora hauria estat molt receptiva i diligent.

La família de les dues víctimes, majoritàriament residents al Perú, volien intentar passar pàgina com abans millor. I la situació judicial presagiava una resolució del cas de llarga durada. Ja al seu dia es van descartar els indicis de criminalitat. Per tant, quedava per resoldre la via civil, la de les compensacions. I la Batllia tenia encallat el cas després que permetés a les asseguradores implicades fer els peritatges corresponents. Ni tan sols els responsables judicials havien donat trasllat de dits peritatges a les parts afectades. Menys encara haver encarregat un peritatge judicial. És a dir, neutre.

L'edifici sinistrat fa un any, ara en obres.

Relacionat

Un any després de l’incendi mortal a Carlemany, les reclamacions judicials segueixen encallades

Davant d’aquesta dilació, i amb la voluntat de no allargar més la malaurada situació, es va impulsar un acord que ha anat raonablement ràpid. Se n’ha fet càrrec totalment l’asseguradora del pis on es va originar l’incendi, i on un dels ocupants, un home resident de 43 anys, també va acabar perdent la vida. De fet, va morir als pocs minuts d’esclatar el malaurat succés. No consta que en aquest cas s’hagi resolt la situació. L’asseguradora de la propietat de l’edifici ja va deixar clar des de l’inici que no tenia cap intenció d’assumir cap responsabilitat.

La mare i el fill, de 42 i 16 anys respectivament -i aquest darrer, integrant de les categories inferiors de l’Inter d’Escaldes, fet que va fer que la seva mort tingués més impacte encara-, no van poder superar les gravíssimes lesions pulmonars i conseqüentment neurològiques que els van originar la inhalació de fums. I van acabar perdent la vida aproximadament deu dies després de l’incendi, ocorregut un dissabte plujós enmig del confinament poc després del punt del migdia.

Comentaris (4)

Trending