Jordi Pujol va deixar de tributar prop de 900.000 euros pels diners d'Andorra però el delicte ha prescrit

No haurà de fer front a cap multa ni responsabilitat penal

-
-
L'expresident de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol i Soley va deixar de tributar 885.651 euros pels diners que tenia a Andorra, però no haurà de fer front a cap multa ni responsabilitat penal perquè el delicte ha prescrit, segons publica 'El Mundo' que afirma haver tingut accés a l'informe que l'Agència Tributària ha presentat davant l'Audiència Nacional espanyola.

L'Oficina Nacional per a la Investigació del Frau (Onif) dona per acreditat en aquest text, segons indica el rotatiu madrileny, que l'expresident de la Generalitat estava vinculat a almenys un dipòsit de Banca Reig actiu entre el 21 de setembre del 2000 i el 30 de desembre del 2010. El compte el gestionava el seu fill, Jordi Pujol Ferrusola, i s'hi va registrar un ingrés de 307 milions de pessetes d'origen desconegut.

L'Onif assegura que ha descobert informació que vincula directament Pujol pare al compte, per bé que el titular en fos Pujol fill. En concret, es parla d'una carta que estava en mans del banc on s'establia que Pujol Ferrusola era fiduciari del compte, i que els fons que hi havia eren de Pujol Soley. La carta també establia que en cas de mort de l'expresident els diners passarien a mans de la seva dona, Marta Ferrusola.

Comentaris

Trending