‘Tensió’ a la policia entre les dues unitats que han de garantir el manteniment de l’ordre

La direcció del cos torna a promoure el grup sorgit de l’àrea de seguretat ciutadana que s’hauria de dedicar específicament a tasques de vigilància i protecció en esdeveniments com un partit de futbol o un concert de gran envergadura

Una furgoneta del grup de suport al manteniment de l'ordre.
Una furgoneta del grup de suport al manteniment de l'ordre. Toni Solanelles

El que hauria de ser un element indiscutible i sense debat possible -garantir el manteniment de l’ordre- dins el cos de policia acaba essent un element de fricció per la gestió de les àrees i les unitats que s’hi fa. Històricament hi ha hagut un grup de manteniment de l’ordre (MO) que depèn de la unitat especialitzada d’intervenció. Arran dels fets esdevinguts en la festa major de Sant Julià es va anunciar la constitució d’un grup de suport (GSMO) que ha tingut anades i vingudes i que ara sembla que definitivament la direcció de la policia vol impulsar. A costelles de l’MO.

Hi va haver un moment que sota el paraigua del GSMO hi havia fins a una trentena de patrullers que, a més a més, es van formar en tasques de manteniment de l’ordre. I que havien d’assumir puntualment funcions de l’esmentada naturalesa. Però tot plegat no va acabar de quallar. Entre altres coses perquè al seu dia es va assegurar que el grup en qüestió acabaria tenint dedicació exclusiva i això mai no va arribar a passar. El desànim va suposar que diversos dels agents que s’havien adscrit al GSMO a banda de les seves funcions al seguretat ciutadana fessin marxa enrere.

La posada en marxa d’aquest GSMO més la reactivació els darrers mesos de l’MO hauria generat algunes puntes de tensió, algunes desavinences, que queda per veure com es resolen. Sobre la taula hi ha la possibilitat de treure les funcions que històricament tenien els integrants de la unitat especialitzada en intervencions

Ara, segons fonts properes a la direcció, s’hauria tornat a insistir sobre la disponibilitat d’agents que vulgui composar el GSMO -haurien de ser vuit, en principi- de forma exclusiva. La voluntat és constituir formalment i de manera definitiva dit grup abans de l’estiu, malgrat que la intenció inicial era posar en marxa aquest servei l’any vinent, quan es disposés de més efectius producte dels agents ‘cadets’ que estan en període de formació actualment.

En fi, la posada en marxa d’aquest GSMO més la reactivació els darrers mesos de l’MO hauria generat algunes puntes de tensió, algunes desavinences, que queda per veure com es resolen. Sobre la taula hi ha la possibilitat de treure les funcions que històricament tenien els integrants de la unitat especialitzada en intervencions. Però, justament, aquests funcionaris són els que més experiència tenen. I els que més bagatge han adquirit amb el temps. I és possible que els propers mesos la necessitat d’especialistes en manteniment de l’ordre vagi a l’alça.

A les fonts consultades no se’ls escapa que si bé el MoraBanc ha perdut la categoria i, en principi, la LEB Or ha de suposar un menor tragí respecte de la Lliga Endesa, en el món del futbol, molt més de massa i d’agressivitat, i el salt de l’FC Andorra a una competició del tot professional com la Segona Divisió espanyola. I aquesta categoria ja mou aficions de forma molt notable. I aficions que no sempre saben que són els modals i les bones maneres.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending