La tensió entre comandaments es trasllada al comitè de selecció del concurs d’inspectors majors

Els dos comissaris que recelen de les possibles ascensions formen part del tribunal i haurien demanat un enduriment de les proves, però l’examen escrit continuarà sent no eliminatori

Un vehicle policial circulant per Andorra la Vella.
Un vehicle policial circulant per Andorra la Vella. Toni Solanelles

La tensió que s’ha viscut les darreres setmanes i, de fet, encara es viu entre comandaments policials s’ha traslladat en part al comitè de selecció del concurs d’inspectors majors que hi ha en marxa. Divendres es va dur a terme la primera reunió de l’esmentat comitè, i va quedar clar la tibantor existent. Fins al dia 19 d’aquest mes tenen de termini els aspirants que ho vulguin a presentar la seva candidatura. Hi ha set places i difícilment hi haurà més de set aspirants.

Com era, els dos comissaris que formen part actualment i de forma activa del cos, integren l’esmentat tribunal. El comitè el configuren el secretari d’Estat de Justícia i Interior, Joan León, i el director del cos de policia, Jordi Moreno, en representació del ministeri, i els dos comissaris (Frederic Gutiérrez i Teresa Ferreira) formen part del tribunal en representació de la pròpia policia. Aquests dos alts comandaments policials consideren que no hi ha nivell suficient per fer inspectors majors i per aquest motiu haurien sol·licitat endurir les proves que es fan o que es preveien. Això hauria tensat una mica la reunió.

Moreno, amb l’aval del ministeri, és el promotor del concurs per, formalment, fomentar la competència i les ganes de voler-se formar i ascendir. No tan formalment, el director de la policia vol premiar amb un ascens els comandaments que li han fet costat aquests anys que ha assumit la direcció ara que està ja en la recta final de la seva carrera professional. Tot i que ni de bon tros els actuals inspectors són tots de la seva corda, per fer pujar els que més fidels considera que li han estat ha d’intentar promoure un ascens en bloc.

Un dels elements més qüestions i que no variarà és el fet que l’examen escrit no és eliminatori. És a dir, suspenent la prova escrita es pot arribar a aconseguir l’ascens i, per tant, a convertir-se en inspector major. De fet, això ja va passar en el concurs per a esdevenir llavors oficial, l’equivalent a l’actual inspector. Es dóna el cas que, molt probablement, alguns d’aquells que ara aspiraran a inspector major van esdevenir oficial, inspector, havent suspès la prova escrita. I ara poden arribar a inspector major seguint el mateix procés.

Comentaris (5)

Trending