El sindicat de la policia defensa la necessitat del grup de suport a manteniment de l’ordre

El CFPA recorda que els integrants del GSMO són funcionaris “formats, motivats i disposen de  bons mitjans humans i materials” i recorden que si en altres serveis de patrulles falten efectius és perquè les condicions de la feina l’han deixat de fer atractiva

Operatiu del GSMO.
Operatiu del GSMO. POLICIA D'ANDORRA

Un grup de policies especialitzats en antidisturbis que puguin fer suport als pocs agents que fins ara feien en exclusiva aquest servei és necessari i el fet que aquests policies formin part orgànica de l’àrea de patrulles i en un moment donat l’activació del denominat GSMO pugui deixar sense efectius serveis de patrullatge no és en cap cas culpa de l’esmentat grup especialitzats sinó d’un “problema general” que afecta “totes les àrees del cos” i que és producte d’una pèrdua d’atractiu de la tasca de policia.

Aquesta és la síntesi que fa el Col·lectiu de Funcionaris de Policia (CFPA) en relació a la creació del Grup de Suport a Manteniment de l’Ordre (GSMO) i la seva activació. Són vuit agents procedents de l’àrea de patrulles que s’han afectat de forma fixa i permanent a l’esmentat grup. El col·lectiu sindical pensa que “un grup com el GSMO fa falta. A totes les policies existeixen grups similars i aquí a Andorra són necessaris. A Andorra cada vegada hi ha més esdeveniments culturals, esportius… cada vegada hi ha més turistes durant tot l’any”.

En aquest marc, el CFPA recorda que “ara començarà la temporada d’hivern i a llocs com al Pas de la Casa hi ha molta afluència de gent i turistes amb un notable augment de les intervencions, sobre tot de nit -pels locals nocturns- a banda de la resta del país on, és clar, que també es nota l’augment significatiu de gent”. El sindicat explica que “els companys que estan en aquest grup  estan formats, motivats i disposen de  bons mitjans humans i materials”.

I afegeix que “la manca d’efectius a les patrulles de policia i en general a totes les àrees del cos no és en cap cas culpa dels GSMO. És un problema general que ens afecta a tots. Avui dia els horaris, sous i avantatges socials que tenim els policies no faciliten en cap cas que sigui un atractiu per a la gent del carrer que vol optar a oposicions per a una plaça de policia”.

Comentaris (14)

Trending