El Sindicat Penitenciari valora positivament però amb cert recel el relleu a la direcció de la presó

Ho veuen bé d'entrada però adverteixen que cal anar en compte perquè no es converteixi en un joc de cadires amb el personal que puja i baixa i asseguren que vetllaran perquè no sigui així

Entrada a la presó de la Comella.
Entrada a la presó de la Comella. ARXIU

El Sindicat Penitenciari Andorrà (SPA) valora positivament d'entrada el nomenament de Miquel Àngel García i d'Oriol Magrinyà a la direcció de la presó però adverteix que"cal anar en compte perquè pot ser una arma de doble tall amb un joc de cadires amb el personal que puja i baixa", segons el portaveu del sindicat, David Bernaus.

Miquel Àngel Garcia ja va assumir la direcció del centre de la Comella entre els anys 2012 i 2015. Tant ell com Oriol Magrinyà porten més de 20 anys en el cos. Magrinyà, a més, va ser membre de la junta i afiliat a l'SPA. El seu portaveu considera que pot ser contraproduent moure amunt i avall el personal "però vetllarem perquè no sigui així". Els nomenaments corresponen a la voluntat del ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell de promocionar gent amb experiència i amb un ampli coneixement de les institucions penitenciàries.

Miquel Àngel Garcia en un parlament en l'anterior etapa al capdavant d'Institucions Penitenciàries.

Relacionat

Miquel Àngel Garcia i Oriol Magrinyà dirigiran el centre penitenciari

El sindicat també valora positivament que s'hagi arxivat l'expedient a dos dels tres carcellers investigats per la fugida del pres José Luis Tribaldos el mes d'octubre de l'any passat. L'informe determina que no tenen cap responsabilitat i que tampoc van cometre cap negligència. Tots dos estaven al centre de comandament (CECO) des del qual es controlen, es visualitzen, totes les càmeres de seguretat i videovigilància disposades en diferents indrets del recinte penitenciari.

Bernaus ha recordat que, des del sindicat, ja havien manifestat des del primer dia que els dos carcellers estaven exempts de responsabilitat.

 

 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending