Els set inspectors de policia que aspiren al salt de categoria passen el psicotècnic

Aquesta setmana s’inicien els exàmens escrits, que no cal que aprovin per continuar endavant en el procés

Dos cotxes de policia just davant de la Seu de la Justícia.
Dos cotxes de policia just davant de la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

Els set inspectors de policia que aspiren, curiosament, a una de les set places d’inspector major han superat el psicotècnic que es va realitzar fa unes setmanes i que segons diverses fonts va ser molt més dur del que es preveia i més complexe del que havia estat en altres ocasions. Així les coses, ara els set aspirants s’enfrontaran a una prova teòrica escrita, que no es preveu menys senzilla tot i que no cal aprovar-la perquè els candidats puguin seguir endavant en el procés.

Hi havia dubtes, han indicat les fonts, que els set aspirants superessin el psicotècnic perquè, en aquest cas sí invalidant, els candidats havien d’obtenir un mínim de sis punts. Encara que les proves que queden no es preveuen senzilles, sembla ja hores d’ara que hi haurà un salt en bloc de grau. Una altra cosa és que els exàmens evidenciïn qui està més preparat i qui ho està menys. Però ja al seu dia, quan es va realitzar el controvertit concurs d’oficials (ara inspectors), ja va passar més o menys el mateix.

Un rètol per distingir l'espai per estacionar reservat a la policia.

Relacionat

Els set aspirants a inspector major finalitzen la fase del psicotècnic

Els exàmens teòrics haurien de consistir, més o menys, en la realització d’un supòsit que es podrien trobar en la pràctica -els aspirants hauran d’exposar per escrit com el resoldrien- i l’anàlisi d’un expedient judicial. Encara que no tots els inspectors tenen atribucions sobre temes d’investigació, sí que es considera que les qüestions judicialitzades són les més complexes i que comporten un nivell de preparació teòrica més destacada.

Comentaris (2)

Trending