La ‘reiteració festiva’ al Pas de la Casa acaba amb expedient sancionador

La policia va intervenir aquest dissabte en l’establiment musical i de restauració on ja la nit de divendres hi havia hagut una trobada de desenes de persones sense cap mena de distància ni mesura de seguretat

Divendres ja s'havia fet una festa al local del Pas de la Casa.
Divendres ja s'havia fet una festa al local del Pas de la Casa.

Un sobre l’altre i sense cap mesura de protecció la immensa majoria dels assistents. Per segona nit consecutiva, almenys que se sàpiga, un establiment de restauració del Pas de la Casa era escenari aquest dissabte d’una festa on s’hi van reunir ben bé mig centenar de persones. Després del malestar causat per la festa del divendres a la nit, la reiteració, per dir-ho així, ja no va ser consentida. I la policia va fer acte de presència al local, que serà sancionat amb gairebé tota probabilitat. També seran multats tots els participants en una trobada que es duia a terme com si res no estigués passant.

Divendres, com a mínim, ja hi va haver festa. De fet, alguns veïns en van ser testimonis i, a més a més, alguns vídeos enregistrats a l’interior del local van córrer com la pólvora en alguns àmbits del Pas atès que alguns dels seus protagonistes els van ‘promocionar’ a les xarxes socials. Divendres no hi va haver control. La policia estava fent revisions en altres indrets de la localitat. Però aquest dissabte ja no hi va haver excusa.

Captura d'imatge d'una de les gravacions que hauria circulat per les xarxes.

Relacionat

Indignació al Pas per una festa amb DJ i desenes de joves la majoria sense mascareta

Segons fonts policials, vers les 23.15 hores i després d’alguna advertència veïnal i alguna constatació, diferents agents van acudir a l’establiment i van aixecar acte del que allí passava. Un per un, es va notificar als presents a la celebració la incoació d’un expedient per l’incompliment de les mesures establertes per frenar la propagació del coronavirus. També s’ha fet la mateixa notificació a l’establiment que, evidentment, de confirmar-se, haurà d’afrontar una sanció més elevada que la que hauran d’abonar cadascun dels implicats.

En tot cas, la policia aixeca acta dels fets i en deixa constància alhora que fa la notificació als afectats i trasllada tot l’expedient al ministeri de Salut, que és el que formalment haurà d’imposar la sanció. Més enllà d’això, caldrà veure si les autoritats sanitàries fan algun tipus de control o seguiment de la reunió atès que l’últim àpat multitudinari que ha transcendit que hi va haver és el que va originar, a priori, un brot de casos positius de coronavirus al centre penitenciari.

Comentaris (10)

Trending