Quinze dies sense sou i feina i canvi temporal de lloc per a les secretàries policials sancionades

Les dues administratives de direcció van ser denunciades davant de Funció Pública per un altre funcionari del departament i se les va expedientar per un suposat cas d’assetjament laboral

La façana del despatx central de policia.
La façana del despatx central de policia. ALTAVEU

Les dues secretàries de direcció del departament de policia que havien estat expedientades arran d’una denúncia d’un altre funcionari que va fer aflorar el que feia anys que suposadament se sabia ‘soto vocce’ pel despatx central, les males formes presumptes de les dues administratives, ja tenen sobre la taula la proposta de sanció dictada per Funció Pública: a una se la suspèn quinze dies de sou i feina i a l’altra se la trasllada sis mesos d’àrea de treball per evitar cap contacte amb la persona que va promoure la queixa.

Hores d’ara, totes dues funcionàries podran retornar als seus llocs de treball una vegada hagin acomplert la decisió, que no és ferma encara que no està gens clar que les implicades vulguin promoure cap altra acció més de descàrrec. Si més no, les fonts consultades han deixat clar que cap de les dues administratives no tenen intenció d’elevar el cas a seu judicial. I és que el rebombori intern és notable i la major part del personal no està pas del costat de les dues funcionàries expedientades.

El director de la policia, Jordi Moreno, durant un acte.

Relacionat

Expedientades dues secretàries de direcció de la policia per assetjament laboral

Segons les diverses fonts consultades, era de públic coneixement que les maneres de fer de les dues secretàries no eren les més adequades. El seu comportament i la seva praxi en general i, en particular, en relació amb alguns dels seus companys i/o companyes deixava molt a desitjar. La situació feia temps que durava i hauria estat la queixa formulada davant de Funció Pública per aquesta funcionària que almenys durant mesos ha estat de baixa per l’impacte psicològic que li va suposar la pressió exercida per les dues dones que va comportar l’obertura de l’expedient disciplinari per assetjament laboral.

Encara que l’instructor de l’expedient va demanar al seu dia que s’apartés almenys una de les expedientades del seu lloc de treball per no continuar afectant la resta de personal que compartia tasques amb ella, aquesta mesura, segons les fonts, no s’hauria fet acomplir mai per la direcció policial, encarregada d’executar l’ordre, perquè es va interpretar que estan de baixa la denunciant la presència al lloc de treball habitual de l’expedientada no posava ningú en risc.

Comentaris (16)

Trending