El pres hospitalitzat per Covid empitjora i se l’ha d’intubar a l’UCI

A la Comella, estava sol en una cel·la i pràcticament porta tota la reclusió -uns cinc anys- sense sortir de l’habitacle, per la qual cosa el contagi només podria procedir d’un agent

Un cotxe de la policia a la porta de l'hospital.
Un cotxe de la policia a la porta de l'hospital. Toni Solanelles

La salut del pres hospitalitzat per Covid des de diumenge ha empitjorat ostensiblement els darrers dies fins al punt que se l’ha hagut d’ingressar a l’UCI i, fins i tot, assistir-lo amb ventilació mecànica. Es tracta d’un reclús, d’una setantena d’anys, condemnat per abusos a una familiar menor d’edat.

En aquest darrer brot de coronavirus a la Comella va ser un dels primers a contagiar-se. El seu cas ha aixecat força preocupació i podria qüestionar la responsabilitat dels funcionaris atès que aquest intern, pràcticament des que va accedir al centre, ha renunciat a sortir de la seva cel·la, on fa vida en solitari. Segons les fonts consultades, fa uns cinc anys que no surt de l’habitacle.

D’aquí que hi hagi pocs dubtes que el contagi li hauria d’haver arribat a partir del contacte amb algun agent. I tot i que és difícil de demostrar, les limitadíssimes relacions d’aquest pres ho faria més senzill. El que és clar és que pocs dies abans que emmalaltís, a priori es va fer un escorcoll rutinari a la seva cel·la i, poc després que es decretés el positiu de l’intern, dits registres es van anul·lar, fent-ne ara només els estrictament necessaris.

Un cotxe policial en les immediacions de l'hospital.

Relacionat

S’agreuja l’estat d’un dels presos contagiats amb Covid i ha d’acabar ingressant a l’hospital

Fins abans de l’esclat de la crisi sanitària, tots els dies, a mig matí, el comandament feia un escorcoll e revisió de totes les cel·les, llavors quan va començar la pandèmia es van suprimir aquestes revisions i per precaució es van deixar de fer. Poques setmanes abans del contagi de l’home que ara està a l’UCI la direcció va donar ordres de tornar a activar els registres. això es va treure i per precaució ja no es feia, i just unes setmanes  abans la direcció havia donat ordres de tornar a fer-les.

La hipòtesi, segons les fonts consultades, és que pocs dies abans que es detectés el positiu, es va fer una revisió a la cel·la de l’home que ha acabat contagiat. I, com s’ha dit, malgrat que és difícil de demostrar amb pèls i senyals la relació causa-efecte, també és clar que a partir d’aquest cas s’han prohibit els escorcolls si no és per un motiu molt justificat.

Comentaris (9)

Trending