Preocupació a la policia per l’alta incidència de la Covid

Entre contagiats i contactes, hi ha una part notable de la plantilla, especialment als grups de patrulles, confinats degut a la malaltia

Un cotxe policial en un carrer d'Escaldes.
Un cotxe policial en un carrer d'Escaldes. Toni Solanelles

El cos d’ordre viu un altre moment complexe per culpa de la Covid. Ara mateix diversos grups policials, i especialment un parell de patrulles, tenen un volum d’efectius fora de joc per culpa del virus. Entre positius i contactes, ja sigui per relació directa amb la feina o per circumstàncies externes, hi ha diverses persones confinades.

Encara que no hi ha una instrucció clara, fonts properes a les autoritats sanitàries han reconegut que en alguns departaments o unitats dins de la policia hi ha recomanada una vigilància passiva. I davant de qualsevol mínima incidència o símptoma es prenen les mesures corresponents per mirar d’evitar que el coronavirus s’estengui més.

No només són patrullers els positius o confinats, també hi ha alguns investigadors del cos d’ordre en la mateixa situació. No obstant això, les fonts de la direcció policial consultades han reconegut que, d’una banda, són els integrants de les patrulles els que estan més exposats perquè són els que més estan al carrer i més contacte tenen amb la ciutadania. D’altra banda, en treballar per torns, són també els que més dificultats suposa la seva substitució.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending