Policies de patrulla ‘en peu de guerra’ pel canvi d’horari en el torn del Pas de la Casa

Els màxims comandaments de la unitat de seguretat ciutadana han modificat en una hora els torns dels binomis destinats a la localitat fronterera i això desquadra la planificació en relació amb la resta de serveis, fet que està causant una enorme revolada

Despatx de la policia al Pas de la Casa.
Despatx de la policia al Pas de la Casa. ARXIU

Els agents de policia de la unitat de seguretat ciutadana, és a dir, els que patrullen, treuen foc pels queixals. Des de fa uns dies, i davant de les queixes ciutadanes en relació amb certs comportaments incívics o aldarulls diversos al Pas de la Casa, els principals comandaments de la unitat, amb l’inspector de la divisió i el director adjunt coordinador del cos al capdavant, van decidir corre en una hora el torn horari en la cobertura de la localitat fronterera. Aquesta circumstància suposa, per als policies, una dificultat aparent en la convivència laboral i familiar, i està causant una enorme revolada.

Els sergents -comandaments intermedis- que integren els diferents grups que s’inclouen en la unitat que de forma global assumeixen els patrullatges han demanat als alts comandaments implicats que facin un replantejament de la situació. De forma pràctica, tot plegat s’ha mogut sols una hora. De fer de 8 del matí a 8 de la tarda i de 8 de la tarda a 8 del matí ara s’ha imposat l’horari que va de les 9 del matí a les 9 del vespre i de les 9 del vespre a les 9 del matí. Aparentment, això no resol res en la cobertura policial que es dona al Pas de la Casa i tampoc hauria d’alterar tant com això el ritme de vida laboral dels funcionaris.

Però en aquest segon aspecte, els policies no hi estan d’acord. És a dir, consideren que l’impacte en relació amb la conciliació familiar i laboral és molt elevat. Fins al punt que hi ha un veritable malestar i s’han mantingut contactes i d’altres, tot esperant una actuació sindical que, per ara, s’està limitant a recollir queixes per escrit per poder demanar una reconsideració a la direcció que, per ara, hauria respost amb l’habitual deixadesa. “Ja es veurà”, “ja farem”, “ja hi pensarem” serien alguns dels elements de pes argumentals de la direcció del cos.

Mentrestant, els funcionaris consideren que en haver mogut sols el torn del Pas de la Casa, quan els agents han d’enllaçar aquell torn amb un de posterior en un altre servei o localitat, els suposa un desquadrament gran atès que plegar a les 9 de la nit o a les 9 del matí comporta no arribar a casa abans de les 10 (sigui de la nit, sigui del matí) perquè no hi ha funcionaris que visquin al Pas. En conseqüència, si els toca iniciar un altre servei a les 7 de la tarda o del matí següent, segons com vagi el calendari, no es compleixen les dotze hores perceptives de descans entre jornades laborals.

Comentaris (11)

Trending