La policia ‘activa’ el nou cotxe amb radar incorporat

Després d’una prova inicial i molts dies d’estacionament sense usar, el ‘Suzuki camuflat’ agafa ritme en diversos punts de la xarxa viària del Principat

El cotxe de 'camuflatge' amb el 'disparador radar' a la part baixa davantera.
El cotxe de 'camuflatge' amb el 'disparador radar' a la part baixa davantera.

Encara que fa setmanes que està a punt, fins fa pocs dies havia passat més estones, moltes més, estacionat que fent feina. Ara, la policia ja usa amb habitualitat la nova incorporació del cos: un vehicle de la marca Suzuki que actua com a radar mòbil, com a cotxe camuflat. Els darrers dies el nou recurs per fer seguiment de la velocitat dels conductors està sent força actiu.

El radar que porta incorporat no és pas nou. Els agents poden fer disparar la càmera des de l’interior de l’habitacle. I hi ha un sensor-càmera-flaix ubicat a la part baixa del vehicle, al costat esquerre de la paca de matrícula situada a la part davantera del turisme, relativament molt nou. La instal·lació del radar, les connexions, l’adequació i homologació de l’eina, ha costat tant o més que el cotxe. Al tomb de 30.000 euros.

Més enllà dels radars fixes que hi ha en diversos punts el país, de tram o de ‘fotografia fixa’, la policia disposa d’altres eines portàtils que pot situar puntualment a cadascuna de les ‘caixes’ ubicades en punts diferents de la xarxa viària i que no sempre disposen de la càmera i, a més, el cos disposa d’un cinemòmetre de pistola, que és molt flexible quant a la seva col·locació (subjectant-lo a mà, damunt del vehicle, en una moto, amb un trípode...) però que ha caigut en desús.

Comentaris (12)

Trending