Un nomenament via CRA a la unitat de delictes econòmics de la policia causa malestar

Un comandament bàsic s’equipararà a través d’un complement al grau d’inspector després de la jubilació del màxim responsable de la unitat

Una imatge del despatx central de la policia.
Una imatge del despatx central de la policia. Toni Solanelles

La promoció via complement de responsabilitat afegida (CRA) d’un comandament bàsic de la policia fins a esdevenir el responsable de la unitat de delictes econòmics i blanqueig està causant un cert enrenou dins del cos, on no s’acaba d’entendre que no s’hagi optat per una altra solució o no es convoqui d’urgència el lloc que ha quedat vacant després de la jubilació de l’inspector Jaume Antich, que no va arribar a esdevenir major perquè ja no va voler fer la formació que li pertocava per arribar a obtenir el grau que inicialment se li va atorgar. 

La designació està acordada però no s’ha fet efectiva encara i a través del complement esmentat, segons fonts properes al cos, s’ha equiparat la responsabilitat d’un sergent a la de l’inspector, passant jeràrquicament per sobre d’altres funcionaris que tenen un nivell superior a la del comandament promocionat. La solució, almenys en alguns sectors del departament de policia, no ha agradat gens. De fet, hi ha una mica de rebombori perquè es considera que el salt jeràrquic en un cos tan jerarquitzat està fora de lloc.

Jaume Antich recollint un diploma a la sala d'actes del despatx central de la policia.

Relacionat

Plega l’inspector responsable del grup de delictes econòmics

Les fonts consultades consideren que fins i tot de manera provisional hi havia moltes altres maneres de reorganitzar les àrees o unitats arran de la decisió d’Antich de deixar el cos una mica abans fins i tot del que li pertocava, atès que no va acabar d’estar conforme amb com s’havia gestionat l’ascens que li pertocava arran del concurs que va convertir en inspectors majors, en principi, els set inspectors que hi havia al cos.

El nomenament està aprovat i malgrat que encara no s’ha fet efectiu, no només no hi hauria d’haver marxa enrere sinó que es tem en alguns sectors del departament que estableixi un precedent

La decisió està presa i malgrat que no està executada, segons les fonts consultades no hi haurà cap marxa enrere. Més encara, hi ha el temor en alguns sectors del departament que aquest CRA obri la porta a d’altres nomenaments similars si es manté la mateixa línia de la direcció. Jordi Moreno, que inicialment havia de plegar l’1 de maig, ha allargat uns dies la seva estada al capdavant del cos fins que hi hagi, aparentment, nou Govern designat.

Amb tot, les fonts consultades han assegurat que Moreno ja no presidirà la propera edició de la patrona del cos, que se celebrarà la tercera setmana d’aquest mes. O hi haurà una designació provisional o, si ja hi ha ministres operatius -en principi, Ester Molné serà l’encarregada de liderar Interior i Justícia- és probable que ja s’hagi triat director formal, que tot apunta que podria ser l’actual adjunt coordinador Bruno Lasne.

Comentaris (13)

Trending