Molné tindrà León de secretari d’Estat de Justícia i Interior i situarà Lasne a la direcció policial

La titular ministerial espera que els mecanismes de què ja disposa la UE permetin mantenir les particularitats d’Andorra en matèria de control migratori

Bruno Lasne, Ester Molné i Joan León conversant amb Jordi Moreno, que es jubila, d'esquena.
Bruno Lasne, Ester Molné i Joan León conversant amb Jordi Moreno, que es jubila, d'esquena. Toni Solanelles

La ministra de Justícia i Interior, Ester Molné, tindrà Joan León com a secretari d’Estat i situarà a la direcció de la policia el fins ara director adjunt coordinador (DAC) Bruno Lasne. Les designacions les acordarà aquesta tarda el consell de ministres en la primera reunió que mantindrà. Molné les ha deixat entreveure després de jurar el càrrec atès que són persones amb experiència al departament i que gaudeixen de la seva confiança.

La nova titular ministerial de Justícia i Interior ha assegurat que mantenir els actuals graus de seguretat ciutadana de què gaudeix el Principat continuarà sent “una prioritat”. Lasne, número 2 de la policia els darrers anys, fa el salt al primer lloc vist que el fins ara director, Jordi Moreno, es jubila. De fet, ja estava pactat que en la celebració de la patrona que es farà dimarts que ve ja hi hauria plenament operatiu el nou director.

El dubte és saber qui situarà Lasne com a director adjunt coordinador, una funció per a la qual havia pensat en l’inspector major Ramon Torné, de la seva confiança, però que en estar querellat per un grup d’agents no està clar que pugui assumir el càrrec. Sembla evident que qui sí que continuarà com a adjunt és Miquel Àngel Barbolla. Tant Lasne com Barbolla estan a la recta final de les seves respectives carreres professionals.

Juntament amb la seguretat, i amb el suport de León, Molné haurà de continuar fent les reformes necessàries per “agilitzar” la maquinària judicial i acabar d’implementar “el pla de xoc aprovat la passada legislatura”. Un dels aspectes en què la ministra ha assegurat que s’ha de treballar és en l’elaboració d’un nou Codi de procediment penal, un dels deures pendents que va deixar el seu antecessor en el càrrec, Josep Maria Rossell.

Molné també s’ha referit a les exigències que imposa Europa en matèria de control migratori i que caldrà avaluar en el marc de la negociació per l’acord d’associació. La ministra espera que “es puguin respectar les particularitats” d’Andorra i, ha assegurat, està convençuda que “hi haurà mecanismes” dels quals ja disposa la UE per poder-ho fer realitat.

Etiquetes

Comentaris (13)

Trending