Més nivell laboral i més salari per intentar fer atractives les places de forense

Funció Pública convoca dos nous llocs per al departament de Medicina Legal amb un salt de tres categories i un increment de sou del 46%, que en xifres absolutes són 15.000 euros més l’any

El departament de Medicina Legal i Forense té la seva seu a l'edifici de les Boïgues.
El departament de Medicina Legal i Forense té la seva seu a l'edifici de les Boïgues. ARXIU

Que hi ha un problema per trobar forenses és una evidència. Una mostra en són els diversos concursos fallits que hi ha hagut fins ara. Interior havia plantejat intentar un conveni amb Catalunya per poder proveir les places necessàries o, com a mínim, per tenir el servei garantit. D’entrada, el que s’ha fet, és convocar, un altre cop, dos llocs de treball més. Amb un canvi substancial: les places en qüestió s’han dotat amb una categoria molt superior a la consideració laboral que tenien fins ara. Resultat? Un increment salarial del 46%. És a dir, 15.000 euros més l’any.

Tant el ministeri de Funció Pública, que és qui formalment convoca la plaça, com el de Justícia i Interior, que és sota l’aixopluc del qual hi ha el departament de medicina legal i forense, esperen que l’increment remuneratori faci més interessant el lloc de treball i, ara sí, es presentin candidats. Hi ha un veritable problema amb aquesta feina. Hores d’ara només hi ha un forense formalment operatiu al país. Per sortir del pas, altres especialistes externs al servei li fan suport puntualment.

Fins ara, a aquest lloc de treball li corresponia el nivell N-XI del sistema de classificació del cos general, amb una retribució anyal bruta de 32.588,92 euros, distribuïda en tretze pagues. Des de la convocatòria publicada aquest dimecres al BOPA la categoria és la N-XIV, és a dir, se salten tres categories, i la remuneració passa a ser de 47.668,52 euros.

Un metge forense preparant-se per treballar amb un cadàver.

Relacionat

La missió impossible de trobar forenses per a Andorra

Les persones que vulguin aspirar a les dues places en joc poden presentar la seva candidatura fins al 4 de maig. I els requisits que han de complir són, en essència, els següents: tenir la nacionalitat andorrana o bé tenir la nacionalitat espanyola, francesa o portuguesa i tenir la condició de treballador públic indefinit, i exercir una activitat al si del sector públic andorrà. També cal disposar d’una titulació mínima d’ensenyament superior estatal del nivell 4 del Marc Andorrà de Titulacions d’Ensenyament Superior (MATES) en medicina i cirurgia.

Altres requisits que se sol·liciten són estar en possessió de permís de conduir B1; disposar del diploma de llengua catalana de nivell B2 o superior i, a més a més, s’ha de dominar el castellà amb un nivell B2 i coneixements del francès nivell B1. I s’han de tenir coneixements a nivell d’usuari dels programes informàtics Word, Excel, Lotus Notes, PowerPoint, i Internet.

Comentaris (1)

Trending