Interior ‘liquida’ el controvertit concurs de formadors de la presó i el posposa ‘sine die’

El ministeri, més enllà del xoc que suposava que el director adjunt s’hagués presentat a un procés que havia dissenyat, ha trobat diverses anomalies en la composició del comitè de selecció

Accessos al centre penitenciari.
Accessos al centre penitenciari. Toni Solanelles

El concurs per proveir el centre penitenciari de deu formadors en matèries diferents no només s’ha ajornat. Tampoc no es farà. Almenys de moment. El ministeri d’Interior ha donat instruccions perquè es resolgui de forma favorable el recurs interposat pel Sindicat de Personal Penitenciari (SPP) contra l’esmentat concurs, que no es repetirà. Abans s’han de promoure tot un seguit de reglaments, i especialment el que fa referència a les especialitzacions.

Fonts del ministeri han indicat que una vegada analitzada tota la configuració del procés de selecció, s’han detectat greus anomalies que fa que s’hagi d’estimar el recurs del sindicat dels funcionaris novells. Les anomalies en qüestió van molt més enllà del fet, denunciat per l’SPP, que el director adjunt del centre penitenciari concorria a un concurs que havia dissenyat. I és que segons les fonts oficials consultades, la composició del comitè de selecció, per exemple, tampoc no era l’adequada. Hi hauria una sobre representació de comandaments de la presó i, en canvi, no hi hauria els integrants escaients de Funció Pública.

Una imatge de l'accés principal al centre penitenciari de la Comella.

Relacionat

Paralització exprés del concurs de formadors a la presó per les irregularitats en el procés

Amb tot, no només s’ha aturat provisionalment el concurs, com es va anunciar la setmana passada, sinó que admetent el recurs de l’SPP s’acabarà anul·lant. I ara per ara, segons les mateixes fonts ministerials, no es tornarà a convocar. Perquè primer es faran els reglaments escaients, i especialment el d’especialitats, que segons les fonts consultades fa temps que haurien d’estar en vigor i no hi ha manera que hagin tirat endavant. I si d’aquests reglaments es desprèn que calen convocar places de formadors, ja es farà quan toqui.

I és que, segons les fonts consultades, la voluntat era adjudicar deu places de formadors, que ara per ara no serien remunerades, però que més endavant, just quan hi hagués els reglaments que ara es prioritzaran per davant de qualsevol altra cosa, automàticament tindrien una prima associada. Tot plegat, més llenya al foc en un departament d’Institucions Penitenciàries on el clima laboral està tocat i gairebé enfonsat. El ministeri, segons les fonts, no descarta adoptar altres decisions per posar ordre en la institució.

Comentaris (11)

Trending