Paralització exprés del concurs de formadors a la presó per les irregularitats en el procés

El recurs del Sindicat de Personal Penitenciari i el malestar que ha generat el fet que el director adjunt del centre penitenciari a una de les places ha portat a aturar les proves

Una imatge de l'accés principal al centre penitenciari de la Comella.
Una imatge de l'accés principal al centre penitenciari de la Comella. Toni Solanelles

El malestar al centre penitenciari és cada vegada més evident. I la fractura generacional, fins a cert punt, també. Però el que és evident que el fet que el director adjunt de la presó hagi decidit concórrer a una de les deu places de formador que hi ha en joc en un concurs intern ha disparat totes les alarmes. Entre això i el recurs contra el concurs motivat en gran part per aquest fet i formulat pel Sindicat de Personal Penitenciari (SPP) no ha quedat més remei que aturar d’immediat, de forma urgent, el procés de selecció.

Les proves ja s’havien iniciat. I aquest divendres se n’havien de fer més. Però els primers que s’han oposat a tirar endavant, segons diverses fonts, han estat els tècnics de Funció Pública que donaven suport en els exàmens, a la selecció. Entre el recurs del sindicat ‘novell’ i l’evidència que el director adjunt, que forma part del comitè tècnic que ha elaborat les bases del concurs, pretén accedir a una de les places de formador en relació amb la imatge corporativa, l’escàndol ha estat servit. Hi ha seriosos dubtes que la decisió del número 2 de la presó sigui legal, més enllà de tremendament poc ètica.

Una imatge de l'accés principal al centre penitenciari de la Comella.

Relacionat

El concurs intern per abastir de formadors la presó posa ‘contra les cordes’ la direcció del centre

En tot cas, oficialment el procés concursal s’ha aturat en espera de la resolució del recurs. El sindicat recurrent ha demanat l’anul·lació del concurs. La participació del director adjunt és un dels motius de l’acció legal adoptada pel Sindicat de Personal Penitenciari. Però n’hi ha més. Per exemple, que un 20% de la puntuació vagi lligada a tenir experiència prèvia en formació, per molt que no sigui en formació relativa a la plaça que es pretengui. Aquest punt tornaria a beneficiar el director adjunt.

Després hi ha dos altres aspectes: que els sindicats no han pogut participar en l’elaboració de les bases del procés i que es demanen cinc anys d’antiguitat o permanència en un lloc de treball d’Institucions Penitenciàries per poder concórrer a alguna de les deu places de formador ara en joc. Per ara el recurs s’ha promogut en l’àmbit administratiu. Vist el rebombori generat i els moltíssims dubtes que ha generat la decisió del número 2 del centre penitenciari és possible que el Govern mateix tombi el concurs. En cas contrari, té tots els números perquè el procés acabi als tribunals.

Comentaris (31)

Trending