Interior dóna llum verd al concurs d’inspectors majors que enfronta els comandaments policials

Els aspirants que ho vulguin -i sembla clar que només hi ha set funcionaris que hi poden optar- hauran de presentar les seves candidatures abans del 19 d’abril

El director de la policia, Jordi Moreno, és un dels avaladors del concurs.
El director de la policia, Jordi Moreno, és un dels avaladors del concurs. Toni Solanelles

El concurs que tanta divisió ha creat al cos de policia, essencialment entre els comandaments, i encara més essencialment entre els comissaris i els inspectors del cos, ja és una realitat. A proposta del ministre d’Interior, el Govern ha donat llum verda aquest dimecres a la convocatòria d’un concurs per a proveir set places de comandament B1. És a dir, per dotar el cos de set inspectors majors, una figura fins ara inexistent i que està pensada per a promocionar els actuals set inspectors que hi ha al cos.

Justament, la possibilitat que els set inspectors que hi ha actualment al cos s’acostin a nivell de graduació, de galons, als comissaris que hi ha en actiu al cos de policia -que són dos i en puresa són comissaris majors- ha estat el detonador d’una mena de guerra interna que té, també, un rerefons major: la remuneració que es percep per les guàrdies. Fins ara els comissaris, en haver molt pocs comandaments superiors, en feien moltes i, per tant, acabaven sumant un extra notable que una vegada hi hagi nomenats els inspectors majors probablement s’hauran de repartir.

Una patrulla policial.

Relacionat

La fractura al sindicat policial de comandaments s’accentua

Sia com vulgui, l’enrenou que s’ha donat fins ara, quan encara només era una possibilitat la convocatòria del concurs, ha estat molt gran. I l’enfrontament entre comandaments, també. De fet, la tibantor és tal que ha comportat una fractura molt gran entre el Sindicat de comandaments (Sicop), que va néixer per defensar causes comuns i s’ha trencat a les primeres de canvi. Poques coses comunes hi havia llavors. O han prevalgut altres interessos.

Façana del despatx central de la policia.

Relacionat

L’intent dels comissaris de frenar els concursos a la policia agreuja l’esquerda amb els inspectors

Ara el concurs ja és un fet i caldrà veure com entomen això les parts concernides. D’entrada, i com a element objectiu, els aspirants que vulguin concórrer a la plaça hauran de presentar la seva candidatura fins al 19 d’abril com a molt tard. El ministre portaveu, Eric Jover, ha assegurat que el ministre d’Interior, Josep Maria Rossell, no ha informat si té intenció de treure algun altre concurs durant el que queda d’aquest 2022. Jover només ha informat que es tracta d’una oposició interna i que es tracta “d’un pas més en la reorganització interna del cos” i en la dotació de més comandaments per reforçar la institució des del punt de vista operatiu.

Comentaris (5)

Trending