La fractura al sindicat policial de comandaments s’accentua

Alguns dels sergents de les unitats de seguretat ciutadana amenacen en abandonar el SICOP farts dels desaires d’alguns comissaris del cos

Una patrulla policial.
Una patrulla policial. Toni Solanelles

El que havia de ser un sindicat per defensar exclusivament els interessos dels comandaments de la policia ha resultat ser una bomba de rellotgeria en el moment que s’han anunciat decisions que no convencen d’igual manera tots els funcionaris de l’escala executiva i superior. Si hi ha un clar enfrontament entre inspectors i comissaris, ara alguns sergents també haurien mostrat el seu malestar amb les maneres de fer d’alguns comissaris i la pressió que reben perquè es posicionin en contra dels concursos que la direcció policial voldria convocar en la recta final del seu mandat.

La tensió entre els comandaments policials és molt elevada. I això que formalment no s’ha convocat res. De fet, els comissaris -només són tres i un encara està destinat a la UIFAnd i s’hauria desmarcat lleugerament els darrers dies de la posició mantinguda pels altres dos companys de grau- voldrien evitar que es treguin a concurs set places d’inspector major que estarien ‘pensades’ per als actuals inspectors. Això podria comportar una progressió gairebé en cascada.

Façana del despatx central de la policia.

Relacionat

L’intent dels comissaris de frenar els concursos a la policia agreuja l’esquerda amb els inspectors

I mentre alguns dels comandaments inferiors als inspectors consideren que no és el moment per fer res i menys amb un marc reglamentari que es considera obsolet perquè ja n’hi ha un altre a punt de sortir del forn, n’hi ha d’altres que consideren que només amb ascensos progressius els funcionaris que estan en escalafons inferiors poden anar guanyant galons. Aquest seria el cas de molts dels sergents de patrulles, de les unitats de seguretat ciutadana i policia de proximitat.

Suposadament, alguns dels comissaris estarien fent pressió perquè aquests sergents deposin el seu suport als concursos. I l’actitud que tindria aquest alt comandament quan en el marc de l’estricta feina els sergents han de sol·licitar algun suport tècnic o han de fer alguna consulta de la naturalesa que sigui, estaria afartant els esmentats sergents, que estarien plantejant-se abandonar el sindicat de comandaments (SICOP) com a senyal de protesta.

Etiquetes

Comentaris (14)

Trending