Interior destinarà uns 22.000 euros a l’any per millorar l’atenció odontològica a la presó

El dentista contractat haurà de fer visites setmanals al centre per atendre un màxim de cinc reclusos tot i que també haurà de garantir que podrà atendre casos d’urgència

Rètol que identifica el centre penitenciari a l'entrada.
Rètol que identifica el centre penitenciari a l'entrada. Toni Solanelles

Institucions penitenciàries vol que l’atenció odontològica als interns de la presó millori de cara a l’any vinent. Per això, es vol contractar un professional del sector perquè asseguri visites periòdiques al centre. Es preveu destinar prop de 22.000 euros per aquesta iniciativa, que comportaria que fins a cinc reclusos puguin rebre atenció a la setmana, a banda de donar l’opció a atendre casos d’urgència.

El ministeri de Justícia i Interior ha engegat el procés per seleccionar un dentista que s’encarregui d’aquesta tasca ja durant tot el 2022. La idea, però, és que la fórmula es faci servir més anys i, per això, el contracte que se signarà preveurà ampliacions fins al màxim que permet la llei, cinc exercicis més.

El concurs s’ha convocat d’urgència perquè es vol que la selecció estigui enllestida abans de finals del 2021. L’odontòleg escollit haurà de garantir el desplaçament al centre penitenciari un cop cada set dies, sempre de dilluns a divendres i entre les nou del matí i les set de la tarda. En aquestes visites quedarà fixat que podrà atendre un màxim de cinc interns, tot i que, si és necessari, hi ha l’opció d’ampliar-la, en aquest cas remunerades en funció de les tarifes de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS). Tot i això, el contracte també establirà la possibilitat, si és necessària, de realitzar visites d’urgència.

Una cel·la de la Comella.

Relacionat

Més hores de dentista per als presos

La previsió del Govern és que el cost de millorar aquesta atenció odontològica a la presó se situï en uns 22.000 euros anuals. 20.165 es destinarien a la prestació del servei. 1.500 més seria per l’ús del material necessari en aquesta atenció als reclusos.

L’oferta econòmica serà un element important a valorar a l’hora de prendre la decisió de quin dentista es fa càrrec del servei. Suposarà el 50% de la nota per escollir el guanyador del concurs. També influirà de forma important, però, l’experiència prèvia del facultatiu. Comptarà fins a un 35%.

Aprofitant el concurs, també se cerca un metge generalista que s’encarregui de l’avaluació dels interns amb relació a l’ús de mitjans coercitius autoritzats als agents del cos peniteciari. En aquest cas, es preveu una partida d’uns 7.300 euros per l’assistència a les reunions previstes per la comissió tècnica que controla aquest àmbit, sigui a les periòdiques que es fan cada quinze dies sigui a les que es pugui convocar en casos d’urgència.

Etiquetes

Comentaris

Trending