Més hores de dentista per als presos

Concurs nacional d’Institucions Penitenciàries per contractar un odontòleg i no haver de dependre del servei del SAAS

Una cel·la de la Comella.
Una cel·la de la Comella. ARXIU

Els interns del centre penitenciari tindran servei odontològic més sovintejat. Gaudiran de més hores de dentista, vaja. O almenys aquesta és la intenció tant del ministeri d’Interior com d’Institucions Penitenciàries. A aquest efecte es convoca per la via d’urgència un concurs nacional per trobar un odontòleg que es faci càrrec de revisar les dents dels presos. I aquest no és l’únic servei mèdic que es vol reforçar. També el de medicina generalista.

Fins ara, tots dos serveis els assegurava el SAAS. Ara, almenys el d’odontologia, es vol externalitzar, per dir-ho d’alguna manera. Segons que ha explicat el ministre de Finances en funcions de portaveu de Govern, Eric Jover, es considera que contractant un dentista privat es podrà millorar el servei. L’objectiu d’optimitzar el recursos econòmics i augmentar la qualitat i la freqüència d’aquest servei assistencial sanitari ofert als interns privats de llibertat.

Aquells professionals o centres odontològics que vulguin presentar-se al concurs tenen de marge fins al 24 de novembre per presentar les seves ofertes. La mateixa data és el terme per la licitació també convocada ara de la prestació de servei d’assistència d’un metge generalista als interns del centre penitenciari. En aquest cas, el facultatiu ha de fer una avaluació als interns que ingressin a la presó i determinar de forma individualitzada possibles patologies així com realitzar l’informe inicial sobre l’estat de salut dels nous reclusos. Aquesta figura complementarà el servei assistencial mèdic habitual als interns que actualment cobreix el SAAS.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending