Interior descarta una investigació a la presó pel contagi del reclús que finalment ha mort de Covid

Rossell afirma que l’intern “tenia d’altres problemes” i nega que estigués tancat sempre a la cel·la justificant-ho amb el fet que “sortia a fer les seves necessitats i a menjar”

Josep Maria Rossell en compareixença aquesta tarda.
Josep Maria Rossell en compareixença aquesta tarda. Toni Solanelles

El ministeri d’Interior -o qualsevol altre departament amb responsabilitats sobre la crisi sanitària- no té cap intenció d’investigar com pot ser que un reclús és contagiés de tal manera al centre penitenciari fins arribar, aquest dimecres, a morir. “No em consta que hi hagi cap investigació”, ha assegurat el titular de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, en ser preguntat per la qüestió. L’intern en qüestió, pres des de l’octubre del 2013, feia anys que no sortia pràcticament mai de la cel·la, fet que fa encara més complicat el contagi.

Rossell ha assegurat que “sortia de la cel·la” i ho ha reforçat dient que “no és que estigués tancat sempre a la seva cel·la” ja que segons el ministre, sortia a fer les seves necessitats, a menjar… Clar que el titular d’Interior ha obviat o no ha parat compte en què al centre penitenciari no hi ha cap menjador col·lectiu. Els àpats es porten en una safata, justament, a cadascuna de les cel·les, el que fa que ni tan sols per menjar l’home, de 70 anys i condemnat per haver abusat sexualment d’una menor del seu entorn familiar, no hagués de sortir ni per aquest motiu.

Un cotxe policial en les immediacions de l'hospital.

Relacionat

Mor a l’UCI de l’hospital el reclús que es va contagiar de Covid sense sortir de la cel·la

En tot cas, sí que és cert que el malaurat pres “tenia d’altres problemes” en relació amb una salut dèbil que, amb l’agreujament definitiu de la Covid, el va portar com va avançar al seu dia l’Altaveu, a ingressar el 28 de novembre a l’hospital i, dies després, a haver de passar a l’UCI i a ser intubat sense que se n’hagi pogut sortir. Si Rossell ha semblat deixar intuir que no hi havia cap intenció d’aclarir el contagi, el ministre de Finances i portaveu de Govern, Eric Jover, ho ha deixat més que clar.

El portaveu governamental ha recordat que el coronavirus “en ha mostrat el seu caràcter contagiós” i la “seva alta capacitat” infectiva. Per tant, “tot i la bona tasca dels funcionaris penitenciaris no es pot excloure que hi hagin contagis”. De fet, ha recordat Jover, a la presó i en d’altres administracions o serveis públics hi ha hagut un “degoteig” de contagis que, malauradament en aquest cas ha tingut “conseqüències fatals”.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending