Mor a l’UCI de l’hospital el reclús que es va contagiar de Covid sense sortir de la cel·la

De setanta anys, el pres, condemnat per abusar d’una familiar menor, va contraure el coronavirus a mitjan novembre i fa encara no un mes va haver de ser ingressat; esdevé la víctima 138 de la pandèmia

Un cotxe policial en les immediacions de l'hospital.
Un cotxe policial en les immediacions de l'hospital. Toni Solanelles

El reclús que estava hospitalitzat des del passat 28 de novembre ha mort aquest dimecres a la unitat d’intensius (UCI) del centre sanitari. L’home, de setanta anys, es va contagiar al centre penitenciari en un cas que comportarà que s’hagi d’obrir una investigació per aclarir la infecció: el pres feia anys que no sortia per voluntat pròpia de la seva cel·la. Esdevé la víctima 138 de la pandèmia.

L’ara difunt, que va ser condemnat al seu dia per haver abusat d’una familiar menor, va ser un dels primers membres de la població reclusa que es va contagiar en la darrera onada d’infeccions de Covid que es va detectar al centre penitenciari, i que també va afectar alguns funcionaris. Inicialment, es va mantenir en dependències penitenciàries, però quan la seva situació es va agreujar se’l va traslladar a l’hospital.

Un cotxe de la policia a la porta de l'hospital.

Relacionat

El pres hospitalitzat per Covid empitjora i se l’ha d’intubar a l’UCI

L’ingrés es va produir el 28 de novembre, un diumenge. Dèbil ja en el seu dia a dia a la presó, la Covid va anar collant fort i de planta va haver de passar a l’UCI i ser intubat. A mida que han anat passant els dies, la seva situació s’ha tornat cada cop més delicada i ja des d’anit els sanitaris que l’atenien eren conscients que li quedaven hores de vida. Finalment, durant aquest dimecres s’hauria certificat la seva defunció.

El fet que no sortís de la cel·la -aquesta situació es mantenia des de feia uns quants anys- genera el dubte de com hauria pogut ser que l’home s’hagués contagiat. En tot cas, això s’haurà d’aclarir en base a l’eventual investigació que Institucions Penitenciàries, el ministeri d’Interior o les autoritats sanitàries -o un compendi de totes tres- posin en marxa. Des de dins mateix del centre penitenciari ja s’han alçat algunes veus que demanen aclarir si han funcionat els protocols i si hi ha algú que hagi d’assumir responsabilitats. Caldrà veure si la família de l’intern iniciar alguna acció legal, tot i que ara mateix es dubta que això sigui així.

Un cotxe policial en les immediacions de l'hospital.

Relacionat

S’agreuja l’estat d’un dels presos contagiats amb Covid i ha d’acabar ingressant a l’hospital

L’home va tenir una certa rellevància pública i va tenir un comportament força controvertit en el sector el taxi, on en algunes ocasions va mantenir seriosos enfrontaments amb altres companys de professió. Va ser detingut per abusar d’una menor membre del seu entorn familiar i va ingressar al centre penitenciari l’octubre del 2013. Encara li restaven alguns anys de compliment de condemna.

La pandèmia ha incrementat la seva letalitat els darrers dies. En poques jornades, és la quarta víctima mortal relacionada amb la crisi sanitària, malgrat que no en tots els casos la Covid ha estat la causa única de la defunció. Darrerament han mort inclòs el d’avui, tres homes de 77, 57 i 70 anys i una padrina de 94. Menys el difunt més jove, que va morir a Urgències, els altres tres estaven hospitalitzats quan van perdre la vida.

Comentaris (12)

Trending