L’intent de convertir dues places vacants d’agent en dues de comandament torna a encrespar la presó

Institucions Penitenciàries està abonant una quantitat més important del que tocaria en hores extra per mirar de compensar la teòrica manca de funcionaris

Una vista del centre penitenciari des de la Seu de la Justícia.
Una vista del centre penitenciari des de la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

L’intent de bescanviar dues places vacant d’agent per a dues de comandament, que d’haver-se creat gairebé tenien una adjudicació concreta, ha tornat a encendre els ànims a nivell laboral al centre penitenciari. El malestar i els enfrontaments interns no s’acaben. I des de diversos àmbits de responsabilitat de l’administració cada cop es comprèn menys l’actuació en matèria de planificació laboral que du o avala la direcció de la presó.

Sia com vulgui, i davant la jubilació de dos agents, que feia que quedessin vacants dues places, la direcció d’Institucions Penitenciàries va apuntar a Funció Pública ja fa alguns mesos, durant l’elaboració del pressupost per al 2022 ja a tràmit parlamentari, que tenia intenció de bescanviar les vacants d’agent ras per dues noves places de comandament de rang molt elevat. Internament se sospita que la direcció buscava blindar-se el futur a nivell laboral i de grau.

Rètol que identifica el centre penitenciari a l'entrada.

Relacionat

Interior destinarà uns 22.000 euros a l’any per millorar l’atenció odontològica a la presó

En tot cas, finalment el pas no s’ha donat. I segons les fonts de l’administració consultades, no ha hagut de ser Funció Pública qui hagi posat el crit al cel. Hauria estat suficient de veure les hores extra que s’estan abonant per tal de poder cobrir tots els quadrants laborals per desestimar les pretensions inicials de la direcció (segurament des del propi ministeri d'Interior)  i crear dues noves places d’agent per a les quals ja hi hauria persones posicionades. De fet, hi ha candidats en la darrera promoció que estaven en situació de reserva de plaça que ja han estat convocats per accedir al lloc vacant.

PLANIFICACIÓ

Tot plegat no fa res més que continuar enrarint un clima laboral que des de fa molts mesos ja és molt complicat. I cada vegada més tens i amb més fractures internes. Qualsevol pas que s’ha de fer o donar, és extremadament complicat. Les fonts consultades han assegurat que també a l’hora d’elaborar la planificació laboral, o d’encarregar-ne dita elaboració, hi ha decisions discrecionals que toquen a l’arbitrarietat que causen estupor i indignació.

Així, s’hauria encomanat a un destacat sindicalista la tasca de planificació -que ja estaria majoritàriament feta-, fe que comportaria una adequació del seu calendari de treball que altres funcionaris del seu rang o situació consideren que l’únic que fa és donar-li unes condicions més avantatjoses que a la resta. Tibantor rere tibantor i enfrontaments entre els diversos ‘sectors’ del personal.

Comentaris (20)

Trending