Institucions Penitenciàries renuncia a lliurar felicitacions en haver-se eliminat la remuneració

Hi ha un divorci total entre la cúpula del ministeri d’Interior i la direcció del centre penitenciari arran de les múltiples controvertides decisions d’aquesta última, malgrat que la proximitat del final de la legislatura no fa preveure canvis

Accés al centre penitenciari.
Accés al centre penitenciari. Toni Solanelles

Marxa enrere. Sense anar lligades a una gratificació econòmica, Institucions Penitenciàries declina lliurar felicitacions. Formalment, havia comunicat la direcció del centre distincions de felicitació a comandaments o funcionaris de la seva confiança. Però la idea que hi havia darrere és que aquesta felicitació suposés una remuneració. En haver-se suprimit aquesta possibilitat s’ha deixat sense efecte l’entrega de les felicitacions. És un capítol més d’unes decisions que han portat a un divorci absolut entre la cúpula del ministeri d’Interior i la direcció de la presó.

Aquest mateix dimarts, la direcció d’Institucions Penitenciàries emetia una nota interna en què deixava sense efecte el lliurament de les felicitacions en el marc d’un acte, previst per a finals de març, d’entrega de distincions i plaques. L’acte s’havia convocat el 9 de febrer, i ara s’ha comunicat que aquells que havien rebut la invitació per a l’entrega de les felicitacions, que ho deixessin córrer, perquè tot plegat s’ha posposat. La convocatòria de l’esdeveniment s’havia fet amb un secretisme que no ha tingut la desconvocatòria, una vegada ha transcendit l’enèsima polèmica en relació a decisions de la direcció del cos penitenciari.

El Govern va fer fer marxa enrere a aquest article. Però no pas per una decisió política, sinó perquè l’informe de la comissió de personal de l’administració va manifestar-se en contra d’aquell precepte

En el marc d’un dels reglaments elaborats per desenvolupar la llei penitenciària, s’hi havia colat un article que dotava de gratificació econòmica una distinció anomenada felicitació i que, per ara, només havia estat ‘adjudicada’ a persones de l’entorn de la direcció. El Govern va fer fer marxa enrere a aquest article. Però no pas per una decisió política, sinó perquè l’informe de la comissió de personal, un organisme funcionarial que revisa tota la legislació que afecta l’administració abans de la seva aprovació, va manifestar-se en contra d’aquell article.

L’Altaveu ja va avançar que s’havia suprimit dit precepte i que la descoberta d’aquest fet havia suposat un altre petit enrenou al centre penitenciari. Ara, les fonts consultades han assegurat que van ser els propis integrants de l’esmentada comissió funcionarial els que en el seu informe, preceptiu però no vinculant, van proposar carregar-se l’article. Davant d’això, fàcil ho van tenir els responsables ministerials per deixar sense efecte el que pretenia, especialment, la direcció adjunta del centre penitenciari.

Accés principal al centre penitenciari.

Relacionat

Fre a un intent de regular felicitacions amb gratificació econòmica per al personal de la presó

És justament amb el número 2 d’Institucions Penitenciàries amb qui més friccions hi ha. Ja no només dins de la presó pròpiament dita sinó també en relació amb la cúpula del ministeri. Hi ha molta divisió entre ministeri i direcció però, segons les fonts consultades, no hi ha cap intenció de fer canvis abans de les eleccions donat el fet que s’està en la recta final de la legislatura. El que sí que sembla clar és que a la direcció de la presó no se li’n deixarà passar una i ben poques decisions se li avalaran. La gestió ordinària del dia a dia i encara bo.

Comentaris (20)

Trending