Fre a un intent de regular felicitacions amb gratificació econòmica per al personal de la presó

La direcció d’Institucions Penitenciàries havia inclòs un article en un dels reglaments que es preparen per desenvolupar la llei del cos que ha estat suprimit per responsables ministerials

Accés principal al centre penitenciari.
Accés principal al centre penitenciari. Toni Solanelles

Els intents, per terra, mar i aire, per acontentar des de la direcció d’Institucions Penitenciàries el personal més proper, més afí, no s’aturen. El que sí que s’ha frenat per part de responsables ministerials és un article reglamentari que pretenia gratificar econòmicament aquells funcionaris que rebessin felicitacions per part de la direcció del cos. Una reunió amb representants sindicals celebrada recentment hauria permès destapar aquesta nova situació aparentment anòmala.

La direcció de la presó està preparant reglament per desenvolupar diversos aspectes legislatius. En aquest marc, s’hauria inicialment inclòs en un d’aquests reglaments un article que vincula a les denominades felicitacions una gratificació econòmica. Abans que anés més enllà, però, des del ministeri de tutel·la s’hauria frenat l’esmentat article, alhora que ordenant la supressió del mateix. Una vegada ha transcendit la maniobra s’ha tornat a activar el malestar d’una part del col·lectiu de treballadors penitenciaris. Les diferències que hi ha a la Comella entre el personal del centre són més que evidents. I hi ha certs moviments impulsats especialment des de la direcció adjunta que es miren amb lupa i es rebutgen de manera fulminant. Aquest seria el cas de les felicitacions amb plus econòmic.

I és que les darreres felicitacions que s’han atorgat al centre penitenciari o bé les han rebut els comandaments que tenen reconegut un complement de responsabilitat afegida (CRA) i que van ser situats en el lloc que ocupen per la direcció, o bé han anat a parar a funcionaris estratègicament col·locats també pels màxims responsables d’Institucions Penitenciàries. En tot cas, les felicitacions han anat sempre a personal de l’estreta confiança de la direcció.

El malestar després de la descoberta de la frenada a l’article controvertit bé perquè el sector funcionarial que està més atent de les esmentades maniobres no té dubte que si el precepte reglamentari hagués tirat endavant, els funcionaris més propers a la direcció adjunta, més tard o més d’hora, haurien acabat percebent, sempre suposadament, les gratificacions que es projectaven i que, ara per ara, han quedat sense efecte.

Comentaris (17)

Trending