Els immigrants que pretenien ser temporers comencen a girar cua

(AMB VÍDEO) Joves especialment argentins exposen a les xarxes socials des del Principat les dificultats amb què s’estan trobant i ja avisen als seus compatriotes que modifiquin la seva destinació en cas que pretenguessin viatjar cap a Andorra

El caos en el busos és destacat pels immigrants que decideixen marxar.
El caos en el busos és destacat pels immigrants que decideixen marxar.

El somni daurat ha acabat sent un malson per a molts dels joves, i no tan joves, que les darreres setmanes han deixat sobretot Argentina per mirar de trobar un treball de temporada -hivernal- al Principat. Segons que es pot comprovar tant a les xarxes socials com al carrer, l’‘allau d’immigrants’ comença a remetre. Les moltes dificultats amb què s’estan trobant aquells ‘aventurers’ que van arribar a Andorra sense tenir res de lligat els està fent repensar el seu projecte immediat.

L’arribada en massa dels immigrants al Principat, com els propis joves emigrants argentins reconeixen per les xarxes socials, no ha ajudat gens a donar un clima de tranquil·litat a un país acostumat a rebre temporers però d’una forma més ordenada que no pas ha estat aquests mesos d’octubre i novembre. A més, es dona el cas que moltes de les grans empreses del país que necessita immigrants ja els té contractats a l’origen. I venen cap al Principat just abans d’iniciar la temporada.

Aquesta setmana és clau per veure l’evolució de tot plegat. Les estacions es posen en marxa i a partir de dijous o divendres els turistes han de començar a ocupar les seves places en allotjaments turístics que, fins ara, han permès donar sostre a molts d’aquests immigrants que ‘negocien’ lloc d’estada en grups de telefonia mòbil i xarxes socials on fins i tot es lloguen places de sofà per nits.

Andorra era atractiu per a molts dels emigrants argentins perquè no els calia tenir un passaport comunitari i perquè els asseguraven un salari prou atractiu en comparació amb el seu país d’origen, immers en una greu crisi. Molts d’aquests joves han estat clarament influenciats per les xarxes socials. I ara són alguns d’aquells mateixos ‘influencers’ que després d’haver fet el viatge fins al Principat informen pels mateixos canals que animaven a viatjar fins a Andorra que millor no fer-ho.

Més enllà de la dificultat per trobar feina o allotjament, o totes dues coses, els immigrants que han fet cap cap al Principat destaquen el caos que han viscut en el transport públic i l’enuig que tot plegat ha generat als residents al país. Poc es pensaven de les exigències andorranes. En certa manera sobta el fet que si no es té feina o no es té domicili no es pugui fer estada al Principat. Com a turista i durant noranta dies, evidentment, sí que es pot, però això no és d’interès per aquests joves que, molts d’ells, comencen a tenir dificultats perquè han anat consumint els pocs o molts recursos dineraris amb què van arribar. I la immensa majoria no han aconseguit ingressar ni un cèntim d’euro.

Cua a Immigració  en una imatge d'arxiu.

Relacionat

L’odissea (per bé i per mal) dels eventuals temporers

Comentaris (17)

Trending