Guàrdies puntuals de dotze hores avisades amb un mes d’antelació i per necessitat del servei

La direcció de Bombers treu ferro a les queixes sindicals i assegura que aquest dimarts es mantindrà una trobada amb els representants dels treballadors per buscar una solució i si cal modificar algun reglament es farà

El director de Bombers, Jordi Farré, en un acte del cos.
El director de Bombers, Jordi Farré, en un acte del cos. SFGA

La direcció de Bombers ha tret ferro a les queixes trameses per les organitzacions sindicals que representen els funcionaris del cos i ha assegurat que en gran part i “per un cúmul de circumstàncies” es tracta d’un malentès que es mirarà de resoldre aquest dimarts en una reunió que mantindran els màxims responsables del cos amb els representants del Sindicat de Bombers (SIBA) i les dues associacions professionals (ABA i A-118). En tot cas, el director del cos, Jordi Farré, sí que ha admès alguns canvis puntuals, però avisats amb un mes d’antelació i sempre per necessitats de servei.

Farré hauria rebut divendres a darrera hora de la nit una petició de reunió per exposar-li un neguit que havia sorgit. Plantejat aquest dilluns el malestar, s’hauria arribat a l’acord de fer una trobada aquest dimecres per analitzar la qüestió i que “els sindicats exposin eventuals solucions o propostes i si s’han de fer canvis en algun reglament, es farà”, ha afirmat el director de Bombers, que ha assegurat que als sindicats “els molesta” que no es faci una planificació d’any en any. Però també és cert que els funcionaris tenen una bossa d’hores que han de fer.

Una imatge del patró dels bombers al parc central de Santa Coloma.

Relacionat

Els bombers es plantegen anar a la vaga pels canvis en la jornada laboral que es preveuen

En aquest sentit, Farré ha explicat que “amb un mes a l’avança”, i en unes deu ocasions en el que va d’any, s’han programat guàrdies de 12 hores especialment per cobrir esdeveniments normalment de naturalesa esportiva. El director dels bombers ha destacat que en aquests casos “no té raó de ser” fer torns de 24 hores perquè no són necessaris i perquè la direcció ha de vetllar per “les necessitats de servei, el cost que aquests tenen per a l’Estat i la no generació d’hores extraordinàries”.

 

Comentaris (3)

Trending