Estupefacció a la presó per la “incoherència” de fer estudiar el clima laboral a l’empresa formadora

El ministeri d’Interior tria Opció Group com feia temps que s’apuntava, després de sol·licitar tres pressupostos diferents

Accés principal al centre penitenciari.
Accés principal al centre penitenciari. Toni Solanelles

Feia dies que era de domini públic i al final el ministeri de Justícia i Interior ha triat la firma Opció Group per tal de dur a terme l’estudi de clima laboral al centre penitenciari. Alguns funcionaris ja havien advertit de possibles incompatibilitats. Per relacions familiars, per exemple. Però és que ara l’estupefacció va més enllà, i es ressalta la “incoherència” que suposa el fet que s’atorgui la feina a l’empresa que més cursos se li encomana en matèria de formació.

Segons les fonts consultades, fa poques setmanes la plantilla pràcticament al complert, almenys la uniformada, va dur a terme una formació per millorar les relacions laborals. “Només per justificar la teva formació segur que has de dir que l’ambient laboral està millorant”, han exposat les fonts, tot afirmant que els estudis de clima es poden fer de moltes maneres i que en funció de com s’encarin les preguntes, es pot obtenir un resultat o se’n pot obtenir un altre.

Una imatge del centre penitenciari.

Relacionat

Interior adjudicarà per la via directa l’auditoria sobre el clima laboral a la presó

“És evident que l’empresa triada no es llançarà pedres sobre el seu terrat, i que, en el pitjor dels casos, posarà sobre la taula de les persones a les quals hagi d’enquestar preguntes dirigides i tendents a donar una resposta positiva”, han indicat les fonts, que entre altres coses han recordat que Opció ja era l’empresa que havia estat seleccionada per formar els deu formadors que promovia el director adjunt del centre, en un dels concurs que s’han anul·lat d’un temps ençà. De fet, representants de l’empresa havien de formar part del tribunal de dit concurs.

L’ambient de treball continua sent complicat, enrarit com a mínim. I la connexió entre els dos directors, que ja van arribar al càrrec en aquesta etapa com a matrimoni de conveniència, és del tot inexistent. Mirant d’evitar-se un i l’altre i, fins i tot, si escau, posant-se pegues i traves, fet que dificulta en algunes ocasions la feina de la resta de funcionaris, que amb l’escolta major que està fent el ministeri dels sindicats, han vist rebaixar una mica la tensió. Ara bé, les baixes van a l’alça per la pressió que es viu al centre.

Comentaris (2)

Trending