Interior adjudicarà per la via directa l’auditoria sobre el clima laboral a la presó

El ministeri ha descartat tirar endavant un concurs perquè considera molt feixuc elaborar un plec de bases, i hi ha una part del funcionariat que no veu clar encomanar a partir de tres pressupostos

Una imatge del centre penitenciari.
Una imatge del centre penitenciari. Toni Solanelles

El ministeri d’Interior hauria de poder disposar, a tot estirar, durant aquest mes de maig dels pressupostos necessaris per poder encarregar i que s’enceti ja el treball de l’auditoria sobre clima laboral al centre penitenciari que el titular ministerial, Josep Maria Rossell, va anunciar fa setmanes després d’un frec a frec molt important entre sindicats i funcionaris a la presó. L’adjudicació es farà per la via directa després de consultar tres pressupostos. Sorprenentment, el ministeri ha descartat el procediment del concurs.

Segons les fonts consultades, haurien estat el mateix Rossell i fins i tot el cap de Govern, Xavier Espot, els que haurien anunciat als sindicats -almenys a l’SPP- que es considerava massa feixuc el fet d’haver d’elaborar un plec de bases, i que això tot plegat podria alentir encara més el treball a realitzar. Encara que el personal pot compartir part de l’argumentari, el fet d’optar per una adjudicació directa ha aixecat certs recels perquè “Andorra és molt petit i una de les empreses principals del país en matèria de gestió de persones té vincles directes amb responsables del centre penitenciari”.

El ministre d'Afers Exteriors, Josep Maria Rosell, donant explicacions als mitjans de comunicació.

Relacionat

Interior admet que la direcció de la presó ha infringit la legalitat però que ho ha fet sense voler

Amb tot, s’hauria donat per fet que l’estudi en qüestió serà un element més per fer el seguiment escaient en relació al funcionament del centre penitenciari. Però, en principi, no hauria de servir per adoptar cap decisió transcendent a no ser que es detecti quelcom, que ara mateix no es preveu, que sigui insalvable i que s’hagi d’afrontar de forma urgent. Altres fonts consideren que la decisió d’impulsar l’auditoria de clima laboral és més producte de voler evidenciar que des del Govern s’actua més que no pas una altra cosa.

A més a més, segons les fonts consultades, no és que s’hagi detectat un clima laboral negativament irresistible a nivell global sinó que el que es percep són enfrontaments molt durs i transcendents però només entre alguns integrants del cos. Caldrà veure, però, si el treball que s’acabi fent acaba confirmant aquesta percepció o realment conclou que hi ha una dificultat generalitzada a la qual convé posar-hi remei.

Comentaris (18)

Trending