Estupefacció per la presència d’un cotxe de la Guàrdia Civil a Ransol

Els agents de la benemèrita estan fent un taller impartit pels bombers amb altres cossos de seguretat estrangers vinculat al curs per aconseguir el diploma internacional de medicina de muntanya que es fa a l’hospital transfronterer de la Cerdanya

El cotxe de la Guardia Civil, 'caçat' a les carreteres de Canillo.
El cotxe de la Guardia Civil, 'caçat' a les carreteres de Canillo.

Veïns del Tarter i Ransol s’han vist sorpresos aquest matí per la presència d’un cotxe de la Guardia Civil circulant per la zona. Ha estat, com a mínim, una imatge que ha generat moltes preguntes. La resposta a totes elles és una formació que estan fent els bombers a agents de muntanya de diferents cossos, en el marc d’un curs més ampli impulsat des de l’hospital transfronterer de la Cerdanya.

L’escena, com a mínim, ha causat estupefacció entre els residents a la zona. El cotxe de la benemèrita s’ha vist tant a Ransol com al Tarter. No és habitual que vehicles retolats de cossos de seguretat foranis circulin en solitari pel país. De fet, si ho han de fer, habitualment estan acompanyats de cotxes de la policia andorrana.

L’explicació a aquesta situació, segons les fonts consultades des d’Altaveu, és el diploma internacional de medicina de muntanya. Es tracta d’un curs que s’imparteix des de l’hospital transfronterer de la Cerdanya i en el qual participen agents de les àrees de muntanya de diferents cossos. Hi ha membres de la Guardia Civil, sí; però també de la policia portuguesa, de la francesa o dels Mossos d’Esquadra catalans.

En el marc del curs, un dels dies està dedicat a un taller específic que imparteixen bombers andorrans. I, justament, s’està fent a aquella part del país al llarg d’aquest dissabte. De fet, també s’ha pogut veure, cotxe de la Guardia Civil a banda, un vehicle de la policia portuguesa.

La sorpresa, però, ha estat clara. I, en alguns casos, un cert malestar. Hi ha qui considera que potser, per part dels participants en el taller, hagués calgut una certa discreció i no venir a Andorra amb cotxes retolats.

Etiquetes

Comentaris (19)

Trending