Es busca comissari

Actualment només hi ha dos professionals en actiu al cos de policia amb el grau -i una mica més- que ara se cerca; la plaça que es vol cobrir no serà efectiva, en principi, fins d’aquí dos anys llargs

Entrada al despatx central de policia pel carrer Ciutat de Sabadell.
Entrada al despatx central de policia pel carrer Ciutat de Sabadell. Toni Solanelles

Feia temps que planejava sobre el despatx central de l’Obac: calen comissaris. Finalment es convoca una plaça. Oberta. L’elegit o l’elegida, però, no serà operatiu (o operativa) fins d’aquí dos anys llargs. Una vegada es completi el procés de selecció, el seleccionat ha de fer una formació de dos anys, o almenys això ha estat així fins ara, a França. Per tant, completar el procediment va per llarg. Però era necessari. Hores d’ara al cos de policia només hi ha dos comissaris en actiu.

De fet, són comissaris majors: Teresa Ferreira i Frederic Gutiérrez. Hi ha dos comissaris més que estan fora de serveis policials. Qui al seu dia va ser director del cos i també comissari major Jordi Lluís està afectat a la UIFAnd. I el comissari Benjamí Rascagneres està en excedència i sense reserva de plaça. Que la nòmina de comissaris sigui tan curta és un problema a l'hora de fer guàrdies i assumir altres responsabilitats. A més, almenys dels dos dels membres de l’equip de direcció, entre els quals no hi ha cap integrant de tan alta graduació, ni de lluny, estan en la recta final de la seva carrera professional. Un d’ells, a mesos de jubilar-se.

D’aquí que es consideri que el concurs arriba fins i tot tard. De fet, fonts del cos han indicat que caldria proveir la policia d’altres llocs de comandament a base de promocions internes que fa temps que no es fan. De moment, s’ha dit, el que s’ha acordat des del ministeri d’Interior és cobrir una plaça de comissari de policia. El lloc de treball correspon al nivell A2 del sistema de classificació de la policia.

Les persones interessades han de presentar, abans de l’11 de juny, una sol·licitud amb el formulari que es troba a l’apartat de tràmits del lloc web www.policia.ad i adreçar-la al Grup de Recursos Humans del departament de Policia, situat a l’edifici administratiu de l’Obac. Cal demanar cita prèvia a través del telèfon 872 037 o a l’adreça rh@policia.ad. Per poder-se presentar cal tenir la nacionalitat andorrana; estar en possessió d’un títol de nivell 4 del Marc andorrà de titulacions d’ensenyament superior en l’àmbit del dret.

Més qüestions en l’àmbit formatiu que s’han de tenir en compte: coneixement de les llengües francesa i castellana (oral i escrit de nivell B2) i de la llengua anglesa (oral i comprensió lectora de nivell B1), entre d’altres. Tots els requisits, les bases de la convocatòria i el temari de la prova professional es podran trobar a www.policia.ad. De moment, algun que altre aspirant ja prepara la sol·licitud. Al despatx central fins i tot hi ha alguna travessa de cap a on poden anar els trets. Mai millor dit tractant-se de la policia.

Comentaris (5)

Trending